KURSUS INI DALAM MEMBUAT DALAM BAHASA ITALIA.

Designer Interior bekerja pada projek reka bentuk dalam persekitaran yang berbeza: pertama dan utama adalah kawasan rumah tangga domestik, ruang tamu swasta dan kolektif, ruang awam (lapangan terbang, pelabuhan, stesen), kawasan perkhidmatan awam (bank, pejabat pos, hospital, sekolah, muzium dan ruang pameran); tempat untuk pengguna (kedai, bar, hotel) dan ruang terbuka yang terakhir (dataran, halaman, dan taman permainan).

Profail Profesional: Potensi kerjaya seorang Pereka Interior termasuk: reka bentuk sistem perabot; hiasan rumah dalaman; ruang awam dalaman khusus untuk pusat-pusat sosial, budaya, pendidikan, penjagaan dan hospitaliti; perabot bandar, menyediakan pameran dan acara sementara; reka bentuk pameran. Pereka Interior juga boleh mencadangkan untuk bekerja sebagai pereka umum, pereka dalaman dalaman, atau sebagai juruteknik dalam pemodelan fizikal dan maya ruang.

Konteks - Kursus meneroka Pemikiran Reka Bentuk Itali, yang diiktiraf secara global untuk menjana projek dengan jiwa yang unik, menggabungkan emosi dan persepsi dengan susunan fungsi yang tegar. Pelajar mula berinteraksi dengan Sistem Reka Bentuk Itali, dengan mengambil inspirasi ekspresif daripada syarikat dan pereka. Kursus ini mengajar bagaimana menjadi Pereka bekerja untuk masa depan yang lebih menghormati manusia dan alam semula jadi.

Metodologi dan struktur - Pathway Pendidikan ini memperkenalkan pelajar kepada profesion yang menyediakan pelbagai kompetensi: budaya, instrumental dan metodologi. Ia mengkaji unsur-unsur kebudayaan yang mencirikan reka bentuk, seni bina, seni, sosiologi dan antropologi. Pemasaran juga diperkenalkan, untuk menjelaskan cara menganalisis nilai jenama dan kedudukan di pasaran dan bagaimana mentafsir dan menjangkakan trend.

Peserta memperoleh metodologi rekabentuk yang kuat yang membolehkan pemikiran reka bentuk strategik, yang mana mereka belajar untuk meningkatkan kesejahteraan psikofis melalui penggunaan bahan, warna, kemasan dan cahaya yang sadar. Kemudian mereka mendapatkan alat ekspresif untuk membangunkan projek itu dan menceritakannya: lukisan percuma, perisian untuk pemodelan 3D, penulisan, dan model.

Metodologi pendidikan IED berdasarkan kuliah, bengkel, dan latihan praktikal . Ia memberi tumpuan kepada pengalaman sebenar, termasuk beberapa lawatan, mesyuarat dan projek dengan kerjasama syarikat dan institusi terkemuka, seperti Hotel Bauer dan Koleksi Peggy Guggenheim di Venice, hanya menyebutkan dua yang mengambil bahagian dalam edisi masa lalu kursus ini.

Program diajar dalam:
Itali

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh IED – Istituto Europeo di Design Venice »

Tarikh Akhir Kemaskini September 12, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
17,000 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date