BA dalam Perniagaan Kreatif

Umum

Penerangan Program

Pernahkah anda tertanya-tanya bagaimana konsep media yang hebat berfungsi? Adakah anda berminat dengan trend media terkini? Adakah anda ingin tahu tentang membuat produk media sendiri? Di Breda University of Applied Sciences , anda boleh menemui dunia media.

Adakah anda ingin mempelajari segala-galanya tentang penggunaan, struktur dan aplikasi media seperti televisyen, radio, acara, iklan luar, pemasaran dalam talian dan pemasaran berasaskan data? Datang dan belajar Pengurusan Media dan Hiburan Antarabangsa dan anda akan belajar untuk membangunkan konsep, program dan produksi yang berorientasikan pasaran, menggunakan teknik media dan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT).

Gambaran keseluruhan kajian

Berasaskan berasaskan, disambungkan ke industri

Program Perniagaan Kreatif sangat berasaskan amalan. Anda akan belajar tentang semua 'ins dan out' industri dari pensyarah dengan pengalaman kebangsaan dan antarabangsa baru-baru ini dalam bidang ini. Dengan bekerja dalam tugasan, selalunya untuk pelanggan luaran sebenar, anda akan mengetahui apa media dan pengurusan hiburan adalah semua.Syarikat latihan di sekolah

Sepanjang keseluruhan program, anda akan menghabiskan satu hari seminggu bekerja di Rumah Pengeluaran kami sendiri untuk pelajar media. Di sini, anda akan mengerjakan tugas dan projek yang sering diamanahkan dari industri, bersama-sama dengan pelajar lain, misalnya membangun sebuah laman web, menulis rancangan komunikasi atau menganjurkan acara media.

Tahun 1

Pada tahun pertama, anda akan diperkenalkan ke landskap media antarabangsa. Anda belajar tentang subjek dalam pemasaran, pengeluaran, kandungan, pengurusan dan penyelidikan.

Sebagai contoh, anda akan mengikuti kursus ini:

  • Pengenalan Pemasaran dan Pemasaran
  • Satu modul pengeluaran yang memperkenalkan pra-pengeluaran, pengeluaran dan pasca pengeluaran kandungan audio-visual, termasuk Pengeditan Imej dan pengeluaran filem pendek;
  • Modul orientasi kandungan yang mengajar anda cara mengenali kandungan yang baik, dengan mengikuti kursus dalam analisis cerita dan pembangunan konsep digital.

Tahun 2

Tahun kedua adalah fasa utama kajian. Subjek pengurusan, pemasaran, pengeluaran dalam talian, komunikasi dan penyelidikan akan ditangani dengan lebih terperinci. Anda akan belajar mengembangkan idea atau konsep untuk kempen pengiklanan, program televisyen dan acara multimedia. Anda akan belajar secara terperinci mengenai teknik pengeluaran media 'klasik', seperti radio dan televisyen. Anda juga akan mempelajari lebih lanjut mengenai aspek organisasi dan komersial kerja. Bagaimanakah anda memastikan bahawa sesuatu projek selesai pada masa - sebelum tarikh akhir - dan dalam anggaran? Bagaimana anda menguruskan orang dan perbezaan kreatif mereka?Pengeluaran televisyen secara langsung

Pada akhir tahun kedua, pelajar akan melakukan program latihan tiga minggu dalam pengeluaran televisyen secara langsung di universiti pertukaran di luar negara atau di studio di Belanda. Sebagai contoh, anda akan berpeluang ke Universiti Bournemouth di United Kingdom atau Universiti Arizona Utara, Flagstaff di Amerika Syarikat. Satu studio televisyen yang canggih dan profesional akan menjadi pelupusan anda.

Tahun 3

Pada tahun ketiga, anda akan memilih salah satu pengkhususan Pemasaran, Pengeluaran atau Kandungan.

Tahun ketiga dan keempat berkhidmat untuk meneroka pengkhususan ini; Di samping itu, pelajar melangkah ke dunia kerja untuk menggunakan pengetahuan dan pengalaman mereka semasa penempatan kerja lima bulan. Anda boleh melakukan perkara ini di Belanda atau di luar negeri, misalnya, perusahaan produksi, perusahaan penerbitan, agensi periklanan / komunikasi atau perusahaan penyiaran. Ini akan memberi anda peluang untuk mengetahui bagaimana anda beroperasi dalam persekitaran perniagaan yang kompetitif. Di samping itu, anda akan menemui jurang dalam pengetahuan dan kemahiran anda yang boleh anda lakukan semasa belajar dan seterusnya.

Sepanjang keseluruhan program, anda akan bekerja di Rumah Pengeluaran (yang membuat, sebagai contoh, majalah pelajar BREWED) sehari sehari. Anda juga akan mengusahakan kemahiran bahasa Inggeris anda, baik secara lisan maupun secara bertulis.

Tahun 4

Pada tahun keempat, anda akan terlibat dalam projek kelulusan 20 minggu. Bagi pihak syarikat, anda akan membangunkan projek multimedia, contohnya, menjalankan penyelidikan atau menulis rancangan pemasaran. Breda University of Applied Sciences menawarkan rangkaian syarikat penempatan yang luas di rumah dan di luar negara dan dengan senang hati membantu anda dalam mencari kedudukan penempatan yang sesuai. Anda sememangnya boleh memilih mencari kedudukan penempatan sendiri.Pra-Master

Anda juga boleh menggunakan tahun keempat untuk mendapatkan sijil Pra-Master agar anda layak untuk mengikuti program Sarjana Sains dalam kajian berkaitan perniagaan dalam pengurusan dan pemasaran di institut rakan kongsi. Baca lebih lanjut mengenai Pengurusan Perniagaan dan Pemasaran Strategik Pra-Master Bahasa Inggeris ini.

Beban belajar

Semasa pengajian, anda akan mempunyai 15 jam kuliah seminggu dan 8 jam kerja di Rumah Pengeluaran, di bawah pengawasan. Ini berjumlah 23 jam hubungan seminggu. Program sarjana secara umumnya berdasarkan pada minggu kerja 40 jam. Ini bermakna bahawa anda akan mempunyai kira-kira 17 jam seminggu yang tersedia untuk belajar sendiri tetapi, jelas, ini bergantung pada kadar pembelajaran anda sendiri.

Keperluan kemasukan

Untuk program ini, syarat kemasukan adalah:

Setaraf dengan diploma Belanda pendidikan tinggi menengah (havo) atau peringkat pra-universiti (vwo) pada umumnya diperlukan untuk mendaftar pada program pengajian di Breda University of Applied Sciences .

Tolong, dapatkan tahap pendidikan anda dalam senarai diploma bukan-Belanda berbanding sistem pendidikan Belanda.

Selepas menerima permohonan anda, kami akan memberitahu anda jika anda memenuhi keperluan pendidikan. Jika ada keraguan, kami akan mendapat diploma anda yang dinilai oleh Nuffic (Pertubuhan Belanda bagi Kerjasama Antarabangsa dalam Pengajian Tinggi) untuk mendapatkan nasihat.

Uji Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing

Anda juga perlu menunjukkan hasil yang mencukupi dari satu ujian ini:

  • CAE (Sijil Lanjutan Cambridge) atau CPE (Certificate of Proficiency in English)
  • Ujian IELTS (skor band keseluruhan minimum 6.0, dan minimum subscore 6.0 untuk bercakap)
  • Ujian TOEFL (skor minima 80 berasaskan internet, dan minimum subscore 20 untuk bercakap)

Pengecualian daripada mengambil ujian bahasa Inggeris

Anda tidak perlu mengemukakan hasil ujian bahasa Inggeris untuk dibenarkan menghadiri program bahasa Inggeris jika:

  • anda adalah havo Belanda atau lepasan vwo
  • bahasa pengajaran sekolah menengah atau universiti yang anda hadiri atau menghadiri adalah Bahasa Inggeris di negara berbahasa Inggeris yang asli (iaitu salah satu daripada negara berikut: Australia, Kanada (Quebec dikecualikan), Ireland, New Zealand, United Kingdom atau Amerika Syarikat)
  • anda telah memperolehi diploma yang dimasukkan dalam senarai diploma yang disusun oleh Nuffic dan salah satu mata pelajaran peperiksaan anda adalah bahasa Inggeris.

Trek 3-tahun

Jika diploma sekolah menengah anda adalah setanding dengan vwo-diploma Belanda, anda mungkin layak masuk ke dalam trek selama tiga tahun.

Selepas bujang anda

Kerja di media tidak seperti 9-ke-5 tradisional. Selepas menamatkan pengajian anda, anda boleh bekerja di belakang tabir di banyak majikan. Kemungkinan pekerjaan adalah di syarikat pengeluaran, agensi hiburan, penyedia internet, stesen televisyen dan radio dan jabatan pemasaran syarikat besar di mana anda boleh bekerja sebagai perancang media, projek, kandungan atau pengurus pemasaran, perunding komunikasi atau pengeluar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our insti ... Baca lebih lanjut

Breda University of Applied Sciences is a medium-sized, government-funded higher education institute. More than 7,000 Dutch and international students from some 100 countries are studying at our institute. Baca Ringkas