BA dalam Pengurusan dan Pemasaran

University of Exeter Business School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BA dalam Pengurusan dan Pemasaran

University of Exeter Business School

Ijazah Perniagaan dan Pengurusan adalah program pengajian yang ketat mengenai tujuan dan fungsi organisasi dan persekitaran perniagaan global yang berkaitan. Di samping tumpuan akademik ini, terdapat juga elemen praktikal yang penting yang direka untuk meningkatkan kefahaman anda tentang peranan, harapan dan kemahiran yang diperlukan untuk cemerlang dalam bidang kerja yang anda pilih.

Ijazah ini bermula dengan pengenalan kepada pengurusan dan hubungan antara organisasi dan masyarakat pada umumnya. Teknologi, etika, dan alam sekitar semuanya dipertimbangkan, dan kami juga meliputi asas dalam ekonomi, statistik dan perakaunan. Pada tahun kedua, operasi organisasi berfungsi sebagai tumpuan, dan tahun akhir mengintegrasikan kajian ini dalam modul pengurusan strategik capstone. Bersama dengan peluang yang cukup untuk memilih elektif di semua peringkat, anda juga dapat menyelesaikan projek perniagaan disertasi atau praktikal pada tahun akhir.

Sekiranya dikehendaki, pelajar boleh memilih untuk menjalankan satu tahun di luar negara, atau setahun dalam industri untuk meningkatkan lagi peluang pekerjaan mereka. Tiada kajian perniagaan sebelumnya yang diperlukan atau diasumsikan.

Struktur program

Modul-modul yang kita gariskan di sini memberikan contoh-contoh yang anda boleh harapkan untuk belajar pada kursus ijazah ini berdasarkan pengajaran akademik terkini. Modul yang tepat untuk anda pada tahun-tahun akan datang mungkin berbeza-beza bergantung kepada ketersediaan kakitangan dan minat penyelidikan, topik pengajian baru, masa tamat dan permintaan pelajar.

Modul wajib

 • BEA1013Introduction to Accounting
 • BEE1025Statistik untuk Perniagaan dan Pengurusan
 • BEE1034 Ekonomi untuk Pengurusan
 • BEM1018Business and Society
 • BEM1019 Asas Pemasaran
 • Teori dan Amalan Pengurusan BEM1016A
 • BEA2010Managerial Accounting
 • BEM2020Organisasi Perindustrian
 • Pengurusan Sumber Manusia BEM2021
 • BEM2016Kelakuan Pengguna
 • Pengurusan Operasi BEM2007
 • BEA3008 Kewangan untuk Pengurus
 • Pengurusan Strategik BEM3033

Pembelajaran dan pengajaran

Program sarjana kami menggunakan pelbagai kaedah pengajaran termasuk kuliah, seminar dan tutorial.

Ceramah

Kuliah sama ada satu atau dua jam panjang diadakan sekali seminggu untuk tempoh setiap modul. Matlamat kuliah adalah untuk memberi anda maklumat tentang idea-idea yang menjadi pusat kepada modul dan membantu anda dalam membangun pemahaman anda tentang idea-idea yang rumit. Banyak bahan pengajaran untuk kuliah disediakan kepada anda secara elektronik untuk mengiringi nota yang anda ambil semasa kuliah. Kuliah diberikan oleh pelbagai ahli kakitangan, termasuk profesor utama, yang mengintegrasikan penemuan penyelidikan terkini mereka ke dalam pengajaran yang anda terima. Pensyarah tetamu, termasuk ahli industri, juga menyumbang kepada beberapa modul.

Seminar dan tutorial

Seminar dan tutorial diadakan setiap minggu atau setiap minggu sepanjang tempoh setiap modul. Mereka melibatkan penjelajahan yang mendalam tentang isu-isu yang diliputi dalam kuliah serta memberikan anda peluang untuk membincangkan pelbagai konsep dan teori dan menerima maklum balas mengenai tugasan bertulis anda. Sesetengah modul tidak mempunyai tutorial dan yang lain dalam tahun akhir diajar semata-mata oleh tutorial.

Jam belajar

Waktu hubungan waktu yang ditetapkan, yang terdiri daripada ceramah, seminar dan tutorial, berbeza sepanjang tempoh program dan antara program dan rata-rata antara 11 dan 14 jam. Di samping itu, anda dijangka akan menyelesaikan purata 20-25 jam kajian bebas atau kumpulan seminggu.

Penilaian

Modul dinilai melalui gabungan kerja kumpulan, kerja kursus, kerja projek dan peperiksaan; bobot setiap komponen ini akan berubah mengikut keperluan akademik modul. Tugasan tugas biasanya antara 2,500 dan 6000 kata panjang dan peperiksaan biasanya diadakan pada akhir modul, pada bulan Januari dan Mei / Jun.

Anda mesti lulus penilaian pertama tahun anda untuk meneruskan ke tahun kedua. Terdapat peruntukan bagi pelajar untuk dirujuk dalam peperiksaan pada bulan Ogos / September jika mereka gagal peperiksaan dalam mana-mana tahun. Klasifikasi darjah dianugerahkan berdasarkan prestasi dalam penilaian pada akhir tahun kedua dan terakhir.

Kerjaya

Tahap dalam subjek yang berkaitan dengan perniagaan akan membantu anda untuk mengembangkan pelbagai kemahiran berkerja seperti penyelesaian masalah analitik, kerja pasukan, penyelidikan, dan menganjurkan dan menyampaikan maklumat. Majoriti graduan dari Business School mengikuti gelar mereka dengan kerjaya dalam bidang kewangan, perbankan atau pengurusan baik di sektor komersial dan publik. Sebilangan besar perekrut siswazah di sektor ini melawat Exeter untuk merekrut pelajar kami. Sebahagian daripada graduan kami mengejar minat mereka dalam pelajaran mereka ke kedalaman yang lebih tinggi dengan mengikuti tahap yang lebih tinggi, sering di sini di Exeter.

Syarat kemasukan 2019

Tawaran tipikal

AAA-AAB; IB 36-34; BTEC National DDD

Subjek yang diperlukan

Matematik GCSE gred B atau 5 atau Matematik Murni atau Matematik Lanjutan GCE AL / AS; GCSE Bahasa Inggeris gred B atau 5.

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini November 8, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Exeter, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - Exeter, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

Why did Lara choose to study at the University of Exeter Business School?