BA dalam Pengurusan Hotel dan Acara Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Objektif dan Hasil Pembelajaran

Pada akhir program, pelajar akan dapat:

 1. Menggabungkan pemahaman tentang pelbagai kemahiran praktikal, teori dan peribadi yang diperlukan untuk peranan pengurusan profesional dalam pelbagai organisasi hotel dan pelancongan antarabangsa.
 2. Mengintegrasikan strategi, sumber manusia dan proses pemasaran perniagaan hospitaliti komersial dalam konteks sifat global perniagaan.
 3. Memupuk sikap pengurusan profesional dengan memupuk budaya korporat dan tanggungjawab sosial untuk menambah nilai kepada sesebuah organisasi.
 4. Percayalah, penyelidikan dan mensintesis teori dengan yakin.
 5. Kritikal menganalisis pelbagai institusi pelbagai dan organisasi transnasional yang terlibat dalam pengurusan pelancongan antarabangsa.

121598_121542__P1A0655.jpeg

Kursus

Kepimpinan dan Prestasi Perniagaan

Tujuan modul ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan gambaran keseluruhan kepimpinan dalam organisasi yang digunakan untuk industri perkhidmatan. Pelajar akan meneroka semua aspek pemimpin dan pemimpin interaksi dengan organisasi dan orang-orang, kemahiran, tingkah laku, gaya dan jiwa dan mental yang dipamerkan seorang pemimpin untuk mempengaruhi budaya kerja untuk prestasi dan kesejahteraan dan juga meneroka bagaimana pemimpin boleh dibangunkan dengan mengejar jawapan kepada soalan sama ada pemimpin dilahirkan atau dibuat. Pelajar juga akan mempunyai peluang untuk menguji gaya keperibadian anda sendiri sebagai penunjuk pendekatan kepemimpinan berpotensi untuk bekerja dan hidup.

Perancangan, Pembangunan dan Pengurusan Pelancongan

Modul ini membangunkan bidang perancangan, pembangunan dan pengurusan pelancongan yang khusus, memberikan para pelajar dengan penghargaan terhadap kesulitan yang berkaitan dengan perancangan, pembangunan dan pengurusan pelancongan di pelbagai skala (antarabangsa melalui masyarakat), dan untuk pasaran khusus (termasuk politik

Pelancongan dan Perniagaan Hotel

Hotel tidak hanya menyediakan perkhidmatan komersial tetapi boleh digunakan untuk memacu pembangunan industri pelancongan. Oleh itu, hotel merupakan sebahagian daripada industri perhotelan dan pelancongan.

Matlamat modul ini adalah bagi pelajar untuk mengkaji sektor hotel dan dengan berbuat demikian; membangunkan kesedaran kritikal mengenai isu-isu yang memberi kesan kepada sektor ini; menentukan pengaruh utama; membangunkan pengetahuan mengenai trend terkini dan masa depan sektor; dan menilai bagaimana sektor hotel sesuai dalam industri pelancongan yang lebih luas.

Pengurusan Pemasaran Perkhidmatan

Dalam persekitaran antarabangsa yang semakin beragam, bergelora dan luas, pendekatan strategik untuk pengurusan pemasaran perkhidmatan adalah penting untuk kelangsungan perniagaan jangka panjang. Pengurusan pemasaran adalah satu cara yang mana organisasi berusaha untuk memenuhi keperluan pengguna yang terus berubah. Walau bagaimanapun, ciri-ciri perkhidmatan berbeza dengan ketara daripada barangan ketara dan ini memerlukan pendekatan yang sangat berbeza terhadap pengurusan pemasaran. Pengurus dalam sektor industri ini perlu memahami pengurusan pemasaran yang berkaitan dengan barangan dan perkhidmatan.

Matlamat modul ini adalah untuk menilai pendekatan untuk merancang, menganjurkan dan mengawal fungsi pengurusan pemasaran perkhidmatan yang dicirikan oleh penawaran produk tidak ketara, tidak dapat dipisahkan, berubah dan mudah rosak. Penekanan khusus diberikan pada membangunkan pendekatan strategik kepada industri di seluruh dunia dan menggalakkan pelajar untuk menerapkan teori yang dipelajari kepada industri perhotelan.

Pengurusan Strategik dalam Hospitaliti

Terdapat keperluan untuk pengurus dan pemimpin dalam perniagaan dapat menjelaskan, mengembangkan, memohon dan melaksanakan proses pengurusan strategik untuk mencapai kelebihan daya saing. Modul ini akan melengkapkan pelajar dengan perspektif yang diperlukan untuk menjalankan analisis strategik organisasi yang berkesan untuk mencapai dan mengekalkan kelebihan daya saing.

Projek Peristiwa

Syarat kemasukan

 • Syarat kemasukan: Diploma Tinggi di Hotel Antarabangsa dan Pengurusan Pelancongan atau setaraf.
 • Keperluan umur: 19 dan ke atas
 • Kemahiran bahasa: Tahap bahasa Inggeris yang diperlukan melalui temubual / ujian HTMi atau mempunyai TOEFL 550 atau IELTS 6 atau Skor Ujian Penempatan Bahasa HTMi yang setara.
 • Pengalaman kerja terdahulu: 1 tahun, mungkin termasuk penempatan / latihan kerja

Kaedah Penghantaran dan Penilaian

 • Cara penyampaian: Tahap pembelajaran, blended pembelajaran, online, penyelidikan, pembelajaran berpusatkan pelajar, tutorial, kuliah, persembahan, penilaian, tugasan berasaskan projek dan diterapkan untuk belajar.
 • Penilaian akhir: Peperiksaan bertulis dan projek akhir.
 • Keperluan pengijazahan: 60%
 • Purata nisbah pelajar-guru: 15 pelajar setiap 1 guru
 • Jumlah jam tangan: 360 jam sepenuh masa
 • Tempoh program: Kajian Akademik: 20 Minggu

Pengijazahan

Pelajar yang berjaya menyiapkan program ini akan dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda, BA dalam Hotel Antarabangsa dan Pengurusan Acara oleh HTMi Hotel dan Institut Pengurusan Pelancongan.

Graduan sarjana boleh meneruskan program Pasca Siswazah.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Over the next decade, the international hotel and tourism industry is forecast to maintain its position as the world’s largest employer and the world’s largest provider of management positions. HTMi’s ... Baca lebih lanjut

Over the next decade, the international hotel and tourism industry is forecast to maintain its position as the world’s largest employer and the world’s largest provider of management positions. HTMi’s role is to prepare students for a management career in this, the most exciting industry today. HTMi is supported by a worldwide network of international hotel companies, whose representatives regularly visit HTMi to recruit on campus. HTMi graduates can be found in leading hotel companies worldwide. Baca Ringkas
Sörenberg , Sydney , Melbourne , Brisbane , Singapura , Dubai , Barbar + 6 Lagi Kurang