BA dalam Pengurusan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Jika anda sedang mencari ijazah perniagaan terakreditasi sepenuhnya yang menggabungkan piawaian akademik yang tinggi dengan pengalaman antarabangsa, maka kami mempunyai program yang direka khusus untuk memenuhi keperluan anda. Program Pengurusan BA Antarabangsa kami memenuhi tuntutan pelajar yang mencari perspektif global mengenai kerjaya pengurusan.

Anda akan belajar bagaimana untuk melakukan perniagaan sebagai pemain global dan mendapatkan kemahiran kepimpinan yang berharga dan kesedaran antara budaya digabungkan dengan spektrum penuh pengurusan strategik, pemasaran, kewangan, dan kemahiran lain yang berkaitan.

Kami menawarkan bukan sahaja salah satu daripada program pengurusan antarabangsa yang pertama di Jerman untuk diajar 100% dalam Bahasa Inggeris, tetapi kami juga menduduki senarai penilaian kebolehan CHE untuk ijazah sarjana muda dalam perniagaan. Matlamat kami adalah untuk melatih anda untuk mengisi permintaan yang semakin meningkat untuk pengurus multibahasa, multibudaya, yang boleh membawa syarikat dinamik merentas budaya dan sempadan.


Prospek kerjaya

Majikan menghargai graduan kami kerana pendidikan pengurusan berasaskan luas, set kemahiran praktikal dan pengalaman antarabangsa. Pelajar kami bersedia untuk menangani cabaran global persekitaran perniagaan yang lancip pada kedudukan pengurusan dalam pelbagai fungsi dan merentas semua industri.


Contoh untuk profil kerjaya tipikal ialah:

 • Perunding Pengurusan dan Strategi
 • Pengurus Pemasaran dan Perunding
 • Pengurus Kewangan dan Penganalisis
 • Pengurus Sumber Manusia dan Pakar Perunding
 • Akauntan, Juruaudit, dan Pengawal
 • Ahli ekonomi
 • Pengurus Operasi dan Logistik
 • Pengurus Projek


Kebolehpasaran

Pelajar yang menyelesaikan program Pengurusan Antarabangsa mendapat jawatan dalam pelbagai fungsi di pelbagai industri dalam organisasi seperti:

Accenture, Adidas, Audi, Bearing Point, BMW Group, Commerzbank, Daimler, Kumpulan Tribal DBB, Deloitte, Deutsche Bank, Ernst


Ijazah Double

Pilihan untuk gelaran berganda dengan pilihan universiti di seluruh dunia.


Kandungan kursus

Program Sarjana Muda Pengurusan Antarabangsa menghuraikan kecekapan perniagaan dan pendidikan pengurusan ke peringkat antarabangsa lebih daripada tujuh semester. Pelajar bukan sahaja memperoleh pengetahuan perniagaan yang ketat dan mempelajari teori-teori kontemporari tetapi juga mengasah kemahiran praktikal mereka melalui kajian kes dan projek yang berasaskan pasukan dan berpasukan.

Kami juga mengajar kelas dalam teknik komunikasi dan persembahan kerana kami percaya ia adalah kunci untuk berjaya menangani dunia korporat yang pantas. Semasa pengajian, bahasa Inggeris adalah bahasa utama yang digunakan dalam bilik darjah dan tempat kerja. Di samping itu, pelajar dikehendaki mengkaji satu atau lebih bahasa asing tambahan (Perancis, Sepanyol, Cina, dan lain-lain) dalam setiap tiga semester pertama.

Belajar di luar negara seterusnya memperkayakan cakap akademik pelajar kami dan menyediakan mereka untuk penempatan antarabangsa dalam karier masa depan mereka. Semester internship meletakkan hasil pembelajaran untuk kegunaan praktikal dan merupakan peluang yang baik untuk pelajar mempunyai tangan pertama dan membina rangkaian profesional. Selanjutnya, kami menawarkan Pelbagai Kerjaya (lihat Sorotan Program) untuk pelajar yang ingin mengkhususkan dan memperdalam pengetahuan mereka dalam bidang tertentu. Pelajar dan lepasan yang terkini tetapi tidak sekata boleh bergantung kepada asas alumni yang kuat dengan para profesional teratas dalam pelbagai fungsi dan industri.

Semua ini membolehkan para pelajar kami untuk membangun profil yang unik dan unik yang sangat dihargai oleh majikan dan sekolah siswazah.


Semester 1 dan 2

Pada tahun pertama, penekanan khusus diberikan kepada kerja berpasukan, kemahiran persembahan, teknologi maklumat, kaedah perniagaan, dan pemerolehan bahasa asing. Dua semester pertama juga meliputi bidang fungsional perniagaan (ekonomi, logistik, pemasaran, perakaunan, dan lain-lain). Semua kursus diajar dan diperiksa sepenuhnya dalam bahasa Inggeris dengan pengecualian elektif bahasa asing. Pelajar antarabangsa juga dikehendaki mengambil kursus Bahasa Jerman yang merangkumi kedua-dua semester.


Semester 3

Semester ketiga hampir dirancang secara eksklusif untuk merangkumi aspek-aspek antarabangsa bidang fungsional perniagaan: perakaunan, ekonomi, kewangan, undang-undang perniagaan, dan pemasaran. Kemahiran teknologi maklumat dan pengambilalihan bahasa asing terus ditekankan. Semua kursus diajarkan dan diperiksa dalam bahasa Inggeris dengan pengecualian elektif bahasa asing. Pelajar antarabangsa dikehendaki mengambil kursus Bahasa Jerman.


Semester 4 dan 5

Pada semester keempat atau kelima, pelajar bekerja sebagai pelatih sama ada di luar negara atau dalam fungsi antarabangsa di syarikat Jerman pilihan mereka. Sebagai tambahan kepada kemahiran bahasa perniagaan dan bahasa asing, pelatih membantu pelajar dengan rancangan kerjaya mereka. Mereka mendapat pengalaman pertama dalam sebuah syarikat dan industri di mana mereka mungkin ingin bekerja kemudian. Graduan kami sering bekerja di organisasi yang sama di mana mereka telah melakukan latihan. Juga pada semester keempat atau kelima, pelajar mempunyai peluang untuk memperluas cakrawala akademik mereka di universiti asing. Di samping universiti Eropah, Deggendorf mempunyai program perkongsian dengan universiti di seluruh dunia termasuk Hong Kong, Buenos Aires dan San Diego. Semester ini direka untuk memperluaskan perspektif pengurusan pelajar dalam bidang minat mereka dan meningkatkan pemahaman mereka tentang sistem dan budaya asing.


Semester 6 dan 7

Dalam semester akhir, para pelajar mengambil seminar topstone dan kursus pengajian kes dalam bidang pengurusan antarabangsa, kewangan, ekonomi dan pengurusan seluruh budaya. Mereka juga membuat sumbangan pertama mereka ke dunia saintifik dengan menjalankan penyelidikan dan kajian bebas yang berpunca dalam Tesis Sarjana Muda.


Keperluan kemasukan

 • Kemasukan terhad, untuk butiran sila lihat seksyen aplikasi khusus kami.


Pengetahuan latar belakang

 • Pengetahuan perniagaan adalah berfaedah.


Bahasa kursus

 • Bahasa Inggeris
 • Peserta belajar sekurang-kurangnya satu bahasa asing seperti Sepanyol, Itali, Perancis atau Cina (atau Perniagaan Jerman untuk pelajar antarabangsa) untuk sekurang-kurangnya tiga semester.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

We strive for academic excellence and indeed rank among the best universities of applied sciences in Germany. Founded in 1994, we are a modern, multi-award-winning and excellently equipped university ... Baca lebih lanjut

We strive for academic excellence and indeed rank among the best universities of applied sciences in Germany. Founded in 1994, we are a modern, multi-award-winning and excellently equipped university offering undergraduate and postgraduate degree courses designed around the demands of national and global business and commerce. Baca Ringkas
Pfarrkirchen , Deggendorf + 1 Lagi Kurang