BA dalam Pengajian Alkitabiah dan Bible

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Program pengajian alkitabiah dan teologi akan membantu anda mengenali dan mempersiapkan panggilan untuk melayani Tuhan dan gereja dan untuk memperdalam pengetahuan anda tentang Kitab Suci dan kementerian. Menggunakan teks alkitab sebagai sumber utama, anda akan mendapat pelbagai pandangan dan menghadapi pelbagai suara. Reenact abad pertama Yerusalem dengan kostum penuh atau kajian isu alam sekitar melalui lensa berasaskan iman. Anda akan mengambil kursus yang diajarkan oleh fakulti yang mempunyai pengalaman dengan kementerian, kesusasteraan, misi, dan arkeologi pastoral. Semangat anda untuk kedua-dua pembelajaran dan gereja akan menjadi hidup semasa anda bertanya soalan-soalan penting dan mempelajari apa yang dimaksudkan untuk menjalani kehidupan yang berpusatkan Tuhan.

Sorotan

  • Seorang kanak-kanak kecil boleh ditambah ke mana-mana program untuk meningkatkan pendidikan anda
  • Mengambil kesempatan daripada peluang perkhidmatan dengan Jawatankuasa Pusat Mennonite dan organisasi lain
  • Pilih dari beberapa peluang belajar di luar negara, termasuk lawatan musim panas ke Israel
  • Memohon biasiswa yang didedikasikan kepada pelajar Bible dan Teologi Pengajian

Peluang kerjaya

Graduan kami melayani gereja dan komuniti mereka dalam pelbagai cara, termasuk kementerian pengajaran dan belia. Kursus kami akan menyediakan anda untuk kerja dalam pengajaran, kementerian pastoral, misi, organisasi bukan keuntungan dan parachurch dan banyak lagi. Anda juga akan dilengkapkan untuk mengikuti latihan seminari atau pengajian siswazah.

Penyenaraian kursus

Untuk mendapatkan ijazah sarjana muda dari Fresno Pacific University , pelajar mesti melengkapkan sekurang-kurangnya 120 unit. Bersama-sama dengan menyelesaikan semua kursus yang diperlukan dalam bidang pengajian mereka yang terpilih, keperluan pendidikan umum mesti dipenuhi oleh semua graduan.

Memilih program mungkin tidak menyediakan unit yang mencukupi bagi pelajar untuk menamatkan pengajian dan oleh itu penekanan dan / atau kursus elektif mestilah diselesaikan bersama major.

Jika anda mahu melihat lebih banyak, lihat lawatan maya kami .

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to Fresno Pacific University! Here we challenge students to think critically, excel academically and live ethically. Our core values and commitment to building character spring from a distinct ... Baca lebih lanjut

Welcome to Fresno Pacific University! Here we challenge students to think critically, excel academically and live ethically. Our core values and commitment to building character spring from a distinctively Christian perspective. Fresno Pacific prepares people to lead in professions, serve society and transform culture. We are the Central Valley's only accredited Christian university, offering leading academic... Baca Ringkas