Read the Official Description

Program BA dalam linguistik di jabatan kami direka untuk memberi pelajar latar belakang yang kukuh dalam bidang teras fonologi, sintaksis, semantik, dan pragmatik, serta dalam bidang yang lebih banyak digunakan seperti psikolinguistik dan neurolinguistik. Kajian di jabatan ini berlaku dalam Bahasa Inggeris, tetapi ini bukan satu-satunya bahasa yang dipelajari; pendekatan dalam jabatan adalah linguistik umum yang bertujuan untuk mengkaji bahasa manusia dan keupayaan linguistik manusia. BA dalam linguistik di jabatan kami menyediakan pelajar dengan alat untuk menganalisis mana-mana bahasa manusia - Bahasa Inggeris, Ibrani, Arab, Rusia atau bahasa lain.

Pemohon hendaklah mempunyai skor Psychometric sekurang-kurangnya 550; skor 120 pada Psychometric Bahasa Inggeris, atau skor Amir 220; dan Gred Bagrut yang merangkumi 5 mata dalam bahasa Inggeris. Sebagai alternatif, pemohon dengan gred Bagrut lebih daripada 100 yang termasuk 5 mata dalam bahasa Inggeris dengan gred 85 atau ke atas dan dengan gred Amir 220 atau ke atas boleh memohon tanpa gred psikometrik. Anda boleh menggunakan kalkulator dalam talian untuk menilai kemungkinan penerimaan anda ke dalam program linguistik. Pemohon yang skornya hanya sedikit di bawah tahap ini masih boleh diterima berdasarkan peperiksaan pintu masuk jabatan.

Jejak untuk Pengajian BA dalam Linguistik

Pelajar mempunyai pilihan yang luas dalam program BA dalam linguistik, di mana mereka boleh memilih sama ada untuk menggabungkan pengajian dalam linguistik dengan kajian lain. Untuk kombinasi tertentu kami menawarkan program khusus; untuk kombinasi lain, anda boleh memilih major double yang tidak dirancang. Trek yang tersedia adalah:

 1. Memperluaskan major dalam linguistik (tanpa kajian di jabatan lain).
 2. Gabungan utama yang diperluas: utama yang diperluas dalam jabatan yang menggabungkan kebanyakan linguistik dengan bilangan kursus yang lebih kecil dalam kesusasteraan.
 3. Majistret berganda yang berikut:
  1. Linguistik dan kesusasteraan Inggeris, untuk para pelajar yang berminat melakukan semua pengajian mereka di dalam jurusan Sastra Inggeris
  2. Linguistik dan Sains Otak, untuk pelajar yang ingin memberi tumpuan kepada pemprosesan bahasa dan penyelidikan otak.
  3. Linguistik dan Perancis.
 4. Dua utama yang tidak dirancang: pengkhususan yang sama dalam bidang linguistik dan bidang pengajian lain (di mana-mana jabatan lain yang menawarkan major double).
 5. "Utama dengan kadar anda sendiri" - Pilihan baru untuk pelajar yang pekerjaan atau komitmen lain meninggalkan mereka dengan masa yang kurang untuk mengambil kelas. Keperluannya adalah sama seperti di peringkat biasa, tetapi mereka diambil dalam tempoh lima tahun, dengan kursus yang lebih sedikit diperlukan setiap tahun.

Di samping itu, program MA secara langsung membolehkan pelajar-pelajar sarjana yang berkelayakan untuk melengkapkan MA tanpa tesis dalam tempoh empat tahun untuk memulakan pengajian sarjana atau MA dengan tesis dalam tempoh lima tahun.

Dokumen-dokumen yang disenaraikan di atas juga memberi anda gambaran tentang setiap tahun kajian:

 • Tahun pertama: kursus asas, yang kebanyakannya mengikuti jadual waktu yang telah ditetapkan
 • Tahun kedua: kursus lanjutan dan pilihan dalam beberapa bidang, dengan beberapa kelonggaran dalam pemilihan kursus (kebanyakannya pada semester kedua)
 • Tahun Ketiga dan seterusnya: kursus dan seminar lanjutan pilihan anda

Kursus

 • 184: Pengantar Linguistik
 • 286: fonetik dan fonologi
 • 287: Sintaks
 • 289: Semantik
 • 517: Kaedah penyelidikan
 • 522: Psikolinguistik
 • 586/587/589: Fonologi / sintaks / Semantik lanjutan
 • Pilihan raya
 • Seminar

Program taught in:
English

See 4 more programs offered by Bar-Ilan University »

Last updated March 18, 2019
This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
13,500 ILS
By locations
By date
Start Date
Okt. 2019
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
End Date