BA dalam Fotografi

Umum

3 lokasi tersedia
Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Kursus ini diadakan dalam bahasa Inggeris

Kursus Fotografi disediakan dalam rangka Sekolah Seni Visual dan menawarkan, bersama dengan rancangan kajian khusus dan seni liberal, beberapa kursus crossover untuk membolehkan pelajar memperoleh kemahiran dan strategi pelbagai disiplin.

Melalui pelajaran dan bengkel yang disediakan oleh jurugambar dan kurator utama di persada nasional dan antarabangsa, pelajar mengalami pelbagai bidang fotografi: komersial, editorial, dokumentari, dan artistik, untuk belajar menerjemahkan konsep abstrak dan idea fotografi menjadi representasi yang dapat dilihat.

Lulusan dari fotografi BA akan dapat mengerjakan kedua-dua projek fotografi yang diaplikasikan atau ditugaskan sendiri, tetapi juga dalam arah seni atau sebagai kurator, penyunting foto, penyusun foto, atau pembeli seni.

BA in Photography Milano

Tajuk - Diploma Akademik Tahap Pertama diiktiraf oleh MIUR (Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan) dan disamakan dengan Ijazah Sarjana Muda yang dikeluarkan oleh Universiti.

Konteks - Jurugambar pada masa kini dicabar bukan hanya secara teknikal tetapi - dan yang paling penting - dalam penafsiran dan pemikiran semula andaian mereka sendiri untuk mengembangkan pengetahuan dan idea mereka dan menjadi penyumbang terkenal dalam budaya seni visual.

Metodologi dan struktur - Ijazah Sarjana Muda dalam Fotografi adalah program sarjana intensif yang ditujukan kepada aspek teknikal dan kreatif dari amalan imej digital dan analog semasa.

Pelajar meneroka semua bidang utama fotografi melalui kurikulum yang luas yang merangkumi kemahiran teori, kreatif, dan teknikal, subjek kontekstual (sejarah fotografi, semiotik seni, fenomenologi seni kontemporari, dll.), Dan pengembangan profesional.

Mereka secara beransur-ansur belajar menggunakan peralatan, menyiapkan pencahayaan dan menembak gambar di luar rumah dan di persekitaran yang sangat khusus - seperti studio fotografi - dan untuk mengembangkan dan mencetak filem hitam putih di ruang gelap.

Dalam setiap semester, pelajar menghasilkan imej yang cemerlang secara teknikal dan lebih menarik secara konseptual, belajar bagaimana mengatur aktiviti mereka, berurusan dengan pelanggan, dan merancang strategi pemasaran individu.

Kuliah Seni Liberal mencabar pelajar untuk memahami konteks budaya dan sosial, untuk membaca peralihan yang berpotensi dalam penafsiran gambar melalui perspektif sejarah dan kontemporari sehingga meningkatkan kesedaran mereka mengenai pelbagai isu.

Pelajar juga dijemput untuk memasuki pendekatan lintas disiplin, bekerjasama, dan bertindak balas terhadap peristiwa dan aktiviti luaran.

Kursus ini disampaikan oleh sekumpulan jurugambar profesional, seniman, kurator, dan wartawan, dan diperluas dengan mengunjungi tutor dan penceramah.

Kerjaya - Jurugambar, Pakar Penerbitan Fotografi, Editor Foto, Pembeli Seni, Kurator Fotografi, Pengarah Seni, Pengurus Studio.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Baca Ringkas
Milan , Milan , Milan + 2 Lagi Kurang