Baca keterangan rasmi

Mengenai

Jabatan Ekonomi Bar-Ilan University bertujuan untuk memupuk dan melatih para pelajar untuk menjadi ahli ekonomi, pengurus dan akauntan masa depan. Pelbagai bidang pengajian termasuk: Ekonomi Politik, Pertumbuhan Ekonomi, Mikro dan Makroekonomi, Teori Permainan, Ekonometrik, serta program dalam Perakaunan dan Kewangan.

Ijazah Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan bertujuan untuk mengajar peraturan akademik ekonomi, dan peranan pengurusan dan organisasi. Kursus yang diajar dalam ijazah ini merangkumi ekonomi serta kajian asas dan lanjutan dalam pentadbiran perniagaan, yang terdiri daripada pembiayaan, pemasaran, perakaunan pentadbiran dan pengurusan kewangan.

Mengapa Ekonomi

Kajian ekonomi membangunkan kemahiran berfikir yang unik dan unik yang memudahkan pemahaman yang mendalam tentang proses pasaran dan keputusan individu, firma, organisasi, industri dan kerajaan. Pelajar Ekonomi meningkatkan keupayaan analitikal mereka, dan keupayaan mereka untuk menilai, meneroka dan membangunkan pandangan dalam pelbagai topik dalam bidang Ekonomi dan lain-lain disiplin yang berkaitan. Ijazah dalam Ekonomi menyediakan graduan dengan alat praktikal yang boleh membantu dalam proses membuat keputusan di peringkat mikro dan makro. Kajian Ekonomi mencabar para pelajar untuk menggunakan pelbagai kemampuan kognitif, menggabungkan kemahiran analisis dan saintifik yang membolehkan pelajar berfikir di luar kotak.

Daya saing

Kajian di Jabatan kami menyediakan graduan kami untuk bekerja dalam pelbagai bidang termasuk sistem perbankan, pasaran kewangan, syarikat insurans, firma undang-undang, pejabat kerajaan, organisasi bukan keuntungan, syarikat awam dan swasta. Graduan Jabatan Ekonomi telah beralih ke peringkat lebih tinggi dan diletakkan dalam kedudukan yang sangat dicari di sektor awam dan swasta: sebagai penganalisis ekonomi, peramal trend ekonomi, penasihat pengurusan risiko, penasihat kewangan dan pelaburan, CPA, saintifik pakar, wartawan kewangan, eksekutif perbankan, dan banyak lagi.

Teori

Ijazah dari Jabatan kami memberikan anda latar belakang teori yang luar biasa untuk pengajian MA dalam pelbagai bidang (termasuk kami), untuk pengajian MBA, dan untuk Pengajian Undang-undang, terutama bagi pelajar yang berminat dalam gabungan bidang ini. Walau bagaimanapun, penekanan adalah pada kursus yang bukan sahaja menyediakan pelajar untuk penyelidikan akademik, tetapi juga untuk penyertaan praktikal dalam pelbagai bidang di pasaran. Matlamatnya adalah untuk memberi pengetahuan yang diperlukan untuk memahami tingkah laku ekonomi ekonomi negara dan unit-unit ekonomi di mana ia ditubuhkan.

Gambaran Keseluruhan Program

 • Jenis Program: Major Major (46.5 kredit)
 • Tempoh Program: 3 Tahun
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Syarat Kemasukan:
  • SAT: 1200 (600 dalam Matematik)
  • Psikometrik: 600 (125 dalam Matematik)
  • 3.5 Sekolah Tinggi IPK
 • Tarikh akhir Permohonan: Menggulung kemasukan

Cara memohon

1. Hantar Permohonan

Masuk ke Portal Pemohon Online BIUInternational, dan isikan borang permohonan anda.

Anda dikehendaki membayar yuran permohonan ₪ 400 yang tidak boleh dikembalikan setiap kali anda memohon.

2. Hantar Transkrip

Pemohon mesti menghantar salinan transkrip rasmi dan sijil diploma / matrikulasi sekolah tinggi mereka. Pelajar dalam tahun akhir pengajian mereka boleh menghantar transkrip separa, dan diterima sebagai penerimaan transkrip dan diploma akhir mereka.

Walaupun proses keputusan boleh dipercepat dengan memuat naik salinan digital dokumen-dokumen yang diperlukan di Portal Pemohon, salinan asal mesti dihantar terus ke pejabat kami.

3. Hantar Skor Ujian

Markah dari SAT, ACT, atau Psychometric, diperlukan untuk kemasukan, dan mesti dihantar terus dari agensi penguji. Pelajar yang telah mengambil peperiksaan yang sama berkali-kali, hanya akan mendapat skor terbaik mereka.

4. Muat naik ID

Pemohon mesti memuat naik atau menghantar salinan fotokopi halaman pertama pasport mereka atau Teudat Zehut, dan 2 "x2" baru-baru ini, foto bersaiz pasport sendiri.

Dokumentasi Tambahan

Bergantung pada sejarah dan status akademik anda, anda mungkin dikehendaki menghantar maklumat tambahan berikut.

Skor TOEFL

Pelajar yang belajar di sekolah menengah bukan berbahasa Inggeris dikehendaki mencetak skor 134 pada bahagian Bahasa Inggeris Psychometric, atau menyerahkan skor TOEFL yang bersamaan.

Transkrip Kolej

Pemohon yang telah mengambil bahagian dalam program akademik sekolah pasca-sekolah (Yeshiva, Seminary, Year Gap, Mechina, College), hendaklah menghantar satu salinan transkrip ini.

Pendaftaran Sekolah Tinggi

Pemohon yang masih berdaftar di Sekolah Menengah / Sekolah Menengah hendaklah mempunyai sekolah mereka mengemukakan surat yang mengesahkan fakta ini.

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Bar-Ilan University »

Tarikh Akhir Kemaskini November 16, 2018
This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
Sepenuh masa
Deadline
Permintaan Maklumat
Rolling admissions
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Rolling admissions

Okt. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Rolling admissions
End Date