BA dalam Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

BA dalam Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan

Bersedia untuk memulakan kerjaya dalam perniagaan? Berlin School of Business and Innovation menawarkan gelar BA dalam bidang Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan di lokasi pusat di Berlin. Kembangkan bakat yang diperlukan untuk menjadi pemimpin dalam dunia yang dinamik dan pantas. Sepanjang program ini, anda akan merangkumi pelbagai bidang perniagaan yang berbeza termasuk: keusahawanan, inovasi, pengurusan teknologi dan perniagaan antarabangsa. Ini akan membolehkan anda menjadi profesional perniagaan yang berkebolehan dan berpengetahuan. Sepanjang tiga tahun pengajian anda, anda akan merangkumi modul seperti Pengurusan Perniagaan, Perakaunan Kewangan, Isu dalam Pengurusan Sumber Manusia dan Matematik Kewangan. Matlamat kami adalah untuk mewujudkan individu yang serba lengkap yang merasa bersedia untuk menghadapi cabaran dunia perniagaan. BA akan membolehkan anda mengambil beberapa peranan yang berbeza dalam dunia perniagaan, sama ada anda ingin menjadi pemimpin atau memulakan organisasi anda sendiri. Anda akan memahami bagaimana mengambil idea dari konsepnya hingga pelaksanaannya dan seterusnya. Di samping itu, bagi mereka yang mempertimbangkan pendidikan pascasiswazah atau program penyelidikan, BA adalah titik permulaan yang sangat baik untuk menyediakan anda kemahiran penyelidikan dan pengetahuan penting. BSBI masih mendorong calon pelajar untuk mengikuti program kami; bilangan tempat duduk untuk pengambilan akan datang adalah terhad. Kami mempunyai beberapa langkah yang berlaku termasuk penangguhan pengambilan dan kemungkinan memulakan pengambilan secara dalam talian dengan webinar langsung dan kandungan akademik kami. Setelah sempadan dibuka semula, kami akan menyampaikan kelas tatap muka seperti biasa.

Keperluan Kursus

 • Umur minimum: 18
 • Keperluan bahasa Inggeris:
  • IELTS 6.0 (tidak kurang daripada 5.5 dalam sebarang komponen), atau;
  • Skor PTE 50, atau setaraf
 • Keperluan penguasaan bahasa Inggeris dapat dikecualikan untuk:
 • Penceramah Bahasa Inggeris asli, atau;
 • Pemohon yang menamatkan pendidikan mereka dalam Bahasa Inggeris (seperti diploma Sekolah Tinggi atau IB).
 • Kelayakan:
 • Matematik GCSE dengan minimum gred B dan bahasa Inggeris dengan minimum gred C diperlukan.
 • Kami juga menerima:
 • BTEC / Diploma Nasional
 • Baccalaureate Antarabangsa
 • Sijil Pelajaran Vokasional Lanjutan
 • Pemohon yang mempunyai kelayakan profesional dan / atau empat atau lebih tahun pengalaman kerja sepenuh masa akan dipertimbangkan secara individu.

Berlin Sekolah Perniagaan & Inovasi

Mahu menjadi pemimpin perniagaan yang luar biasa di bidang pilihan anda? Sekolah Perniagaan dan Inovasi Berlin (BSBI) akan membantu anda mengembangkan kemahiran pengurusan utama yang anda perlukan untuk kerjaya yang berjaya.

Program ijazah BSBI mempunyai tiga konsep di dalam hatinya:

Enterprise | Kepimpinan | Kejayaan

Anda akan:

 • Meningkatkan kemahiran perniagaan anda melalui kaedah pengajaran praktikal
 • Ketahui tentang industri pilihan anda daripada ahli akademik berorientasi kerjaya di bahagian atas bidang mereka
 • Dapatkan kelebihan persaingan dengan memperoleh alat dan teknik profesional utama
 • Ketahui cara menerapkan konsep untuk perniagaan sebenar

Matlamat kami ialah kejayaan anda: apabila anda menamatkan pengajian, anda akan dapat memasuki pasaran kerja sebagai profesional yang berkelayakan dan apabila menamatkan pengajian anda layak memohon permit kediaman pasca pelajaran 18 bulan * untuk mengambil kesempatan daripada kerjaya peluang di Jerman.

Semasa anda belajar ...

Kaedah pengajaran

Mendapat manfaat daripada pendekatan mengajar berorientasikan karier dan praktikal menggunakan kaedah seperti:

 • Kajian kes
 • Lawatan ke pameran dan perniagaan
 • Bengkel dan penceramah tetamu
 • Perbincangan kumpulan
 • Persembahan
 • Projek kumpulan

Fleksibiliti & sokongan kajian dalam talian

Nikmati jadual belajar yang direka untuk memenuhi komitmen profesional dan peribadi anda.

Manfaatkan Virtual Learning Environment (VLE) dan akses kelas 'Virtual' yang bermaksud anda boleh belajar dari rumah.

Kampus Central Berlin

BSBI telah mencipta persekitaran pembelajaran yang indah, menawarkan kampus moden yang baru diperbaharui yang terletak di tengah-tengah Berlin.

Bandar ini baru-baru ini menduduki pilihan paling popular untuk pelajar antarabangsa yang ingin belajar di Eropah **.

** Berdasarkan tinjauan tahunan oleh ICEF pada tahun 2018.

Sambungan dan peluang industri

Sebagai modal permulaan Eropah, Berlin adalah tempat yang sempurna untuk belajar tentang perniagaan dan mendapat pengalaman yang berharga - bandar ini merupakan hab bagi usahawan yang berkumpul di Berlin untuk memanfaatkan peluang pelaburan dan ekonomi.

Perkhidmatan Kerjaya Dedicated

Pakar kerjaya di kampus BSBI didedikasikan untuk membantu anda berlatih untuk berjaya. Perkhidmatan kerjaya disesuaikan dengan keperluan khusus anda dan direka untuk membangunkan anda menjadi calon yang sangat baik apabila tamat pengajian.

Selepas tamat pengajian ...

Kelayakan ijazah di peringkat global

Anda akan menerima kelayakan daripada Università Telematica Internazionale Uninettuno - rakan akademik utama BSBI.

Permit kediaman selepas belajar

Selepas berjaya menamatkan kursus ijazah, anda boleh memohon permit kediaman selepas belajar sehingga 18 bulan. Ini akan memberi peluang kepada anda untuk memanfaatkan peluang ekonomi di seluruh Jerman.

112194_110926_BSBI.png

Berikutan pengumuman larangan perjalanan, curfews dan batasan pada pergerakan awam, BSBI pantas bertindak balas dan mula memperkenalkan langkah-langkah untuk memastikan pelajar dapat meneruskan pembelajaran mereka, walaupun tidak dapat mengakses kampus Berlin. Sejak 12 Mac, tutor telah menyampaikan syarahan dalam talian.

BSBI menyedari bahawa banyak negara kini dalam keadaan terkunci untuk mencegah penyebaran virus. Ini mungkin bermaksud anda tidak dapat memperoleh visa anda atau terbang ke Jerman. Oleh itu, kami telah membuat tarikh ketibaan lewat (3 Julai) untuk pengambilan Mei 2020 kami. Sebagai alternatif, jika anda tidak dapat memperoleh visa kerana krisis, anda akan dapat menangguhkan pengambilan kemudian: Oktober 2020 atau 2021 Februari.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Berlin School of Business and Innovation (BSBI) is located in the heart of Berlin. We focus on helping graduates to become exceptional leaders in their chosen field.

The Berlin School of Business and Innovation (BSBI) is located in the heart of Berlin. We focus on helping graduates to become exceptional leaders in their chosen field. Baca Ringkas