Sarjana Muda Sastera (BA) dalam bidang Psikologi direka untuk menyediakan pelajar dengan asas dalam bidang Psikologi. Pelajar akan dapat memahami kerumitan dan kepelbagaian tingkah laku manusia dan teori-teori psikologi dan konsep yang membantu menerangkan tingkah laku manusia. Sebagai seorang pelajar psikologi di Kampus Webster Leiden, anda akan berpeluang mempelajari kajian, teori dan sains disiplin khusus dan juga mencapai pemahaman mengenai kerumitan dan kepelbagaian perilaku manusia.

Untuk mencapai matlamat ini, anda akan menggunakan pendekatan yang pelbagai dari saintifik untuk falsafah, dari eksperimen untuk teori. Melalui kaedah ini anda akan membangunkan dan menggunakan kemahiran penyelesaian masalah yang akan membantu anda berfikir secara analitikal dan untuk berkomunikasi dengan jelas dan meyakinkan seluruh kehidupan dan kerjaya anda.

Hasil Pembelajaran:

Setelah tamat program ini, pelajar akan dapat: - Terangkan konsep utama, perspektif teori, penemuan empirikal, dan trend sejarah dalam bidang psikologi.

  • Bincangkan kegiatan pekerjaan boleh didapati dalam pelbagai tetapan diberi ilmu psikologi mereka, kemahiran, dan nilai-nilai.
  • Menganalisis dan menggunakan kaedah penyelidikan dalam bidang psikologi, termasuk reka bentuk penyelidikan, analisis data, dan tafsiran.
  • Melaksanakan penggunaan pemikiran kritis dan kreatif, pertanyaan ragu-ragu, dan, apabila mungkin, pendekatan saintifik untuk mengkaji masalah yang berkaitan dengan psikologi.
  • Bincangkan faktor-faktor yang menyumbang kepada kepelbagaian, kepelbagaian budaya, dan ketidaksamaan dalam dan antara negara.
  • Memohon prinsip psikologi kepada isu-isu peribadi, sosial, dan organisasi.
Program diajar dalam:
English
Webster Leiden Campus- Webster University USA

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Webster Leiden Campus- Webster University USA »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Price
8,100 EUR
yuran sama rata bagi setiap semester. Pelajar ijazah sambilan € 450 per jam kredit / 1350 € per kursus 3 kredit, tidak termasuk buku teks / e-buku.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Webster Leiden Campus- Graduation 2016- Commencement Ceremony