BA / MA (Kepujian) dalam Pengurusan Harta dan Kewangan

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Program ijazah ini sesuai untuk anda jika anda ingin meneruskan kerjaya di sektor kewangan dan anda berminat untuk mengkhusus dalam peranan dan perundingan yang berkaitan dengan harta. Ia amat relevan jika anda berminat dalam peranan pengurusan dalam perkhidmatan profesional perbankan, kewangan atau hartanah (penilaian, pengurusan hartanah strategik, portfolio dan pengurusan dana). Kursus ini telah direka supaya anda mendapat manfaat daripada latar belakang pengurusan dan kewangan yang luas dan kemudian dalam pautan program ini dengan sektor spesialis hartanah.

Anda akan mengkaji pelbagai teori kewangan dan pengurusan yang bermula dengan subjek teras yang berkaitan dengan ekonomi; kewangan dan pengurusan am. Anda akan belajar cara menganalisis pasaran kewangan dan hartanah dan mendapatkan pemahaman yang lebih besar mengenai bagaimana institusi kewangan dan pasaran hartanah beroperasi. Berasaskan sebagai program khusus UAE yang dilancarkan secara eksklusif di Kampus Universiti Dubai, anda juga akan berpeluang untuk belajar tentang aspek praktikal yang pertama dalam pasaran harta tanah yang paling dinamik dan menarik di dunia!

Mengapa belajar Pengurusan Harta dan Kewangan di kampus Dubai di Heriot-Watt University?

Program ini mengimbangi kira-kira 65% kursus Harta Tanah / Bina Alam Sekitar dengan kursus Kewangan dan Pengurusan sebanyak 35%. Program ini sesuai untuk pelajar yang berminat dalam pengurusan perniagaan dan kewangan dengan latar belakang ekonomi atau perdagangan yang berminat mendapatkan kelayakan sarjana muda.

MA dalam Pengurusan Harta dan Kewangan telah dirancang sebagai tindak balas kepada permintaan majikan dan sebagai pengiktirafan bahawa sektor hartanah kini menjadi bahagian tengah pasaran kewangan yang lebih luas. Sektor tempatan di Dubai (UAE) sedang berkembang dan sangat sesuai dengan amalan terbaik global. Penambahan baru-baru ini kepada Standard Penilaian Antarabangsa (IVS) dan Piawaian Pengukuran Harta Antarabangsa (IPMS) adalah dua contoh di mana pelajar kami mendapat manfaat daripada mengkaji program yang berkaitan. Selain itu, perbincangan dengan firma-firma utama juga menekankan perlunya para graduan mempunyai pelbagai kemahiran perniagaan dan kewangan holistik bersama pengetahuan teknikal yang berkaitan dengan harta benda (contohnya pemodelan kewangan). Untuk tujuan ini, penekanan khusus diberikan kepada memastikan pelajar memahami konsep terkini dalam analisis portfolio aset campuran, pengurusan risiko, pemodelan kewangan dan penilaian.

Program hartanah Heriot-Watt telah disenaraikan sebagai salah satu program utama di UK. Heriot-Watt mengambil tumpuan yang diterapkan, melampaui buku teks dan teori untuk meneroka isu dan penyelesaian dunia sebenar. Program kami menggabungkan pengurusan harta tanah dengan perniagaan dan kewangan dan graduan akan mendapat kemahiran yang dapat dipindahkan secara bertulis, penyelidikan dan penilaian kritikal. Graduan MA (Hons) mempunyai peluang kerjaya dalam bidang perniagaan dan harta benda dan layak untuk pelbagai program pascasiswazah di kedua-dua disiplin. Pelajar mengambil bahagian dalam projek profesional yang sesuai dengan pengamal dan majikan tempatan.

Kandungan kursus

Program sarjana ini adalah eksklusif untuk Universiti Heriot-Watt di Dubai. Universiti ini telah membina hubungan rapat dengan syarikat antarabangsa dan firma hartanah di Dubai dan dengan itu memahami keperluan dunia perniagaan dan pasaran hartanah yang sentiasa berubah. Program baru yang diuruskan di bawah Institut Urban Universiti merupakan program gabungan yang menghubungkan pelajar dengan minat yang tinggi dalam perniagaan dan kewangan kepada dunia pengurusan dan kewangan hartanah. Program ini memberikan nilai yang tinggi dalam mengajar kedua teori dan aplikasi, dan kami mengharapkan anda lulus dengan pemahaman yang sangat baik tentang pengetahuan terkini dan keupayaan untuk menyelesaikan aliran semasa yang pertama di tempat kerja.

Program MA terdiri daripada lapan kursus mengajar setahun (lebih 4 tahun). Setiap tahun akademik telah direka untuk menampung pembelajaran dan pengajaran yang berkaitan untuk kerjaya dalam harta dan kewangan. Penerangan ringkas setiap peringkat ditunjukkan di bawah:

Tahun Pertama: Asas Perniagaan dan Ekonomi Perkotaan

Tahun 1 menggabungkan beberapa kursus perniagaan dan kewangan yang berkaitan supaya pelajar dilengkapi dengan latar belakang analisis data dan analisis data pasaran kewangan yang relevan. Subjek teras termasuk ekonomi; pengurusan dan perniagaan. Geografi bandar dan komponen alam sekitar yang dibina menawarkan hubungan ekonomi ke pasaran hartanah dan pembinaan. Kursus-kursus ini menyediakan pengenalan kepada kajian akademik, profesi persekitaran yang dibina, dan jenis pekerjaan yang dijalankan oleh juruukur harta.

Tahun Kedua: Teori Kewangan dan Ekonomi Perkotaan

Tahun 2 memperluaskan pada perkenalan pada tahun pertama yang membolehkan analisis dan pemahaman lebih banyak tentang pasaran kewangan dan amalan pengurusan yang berkaitan dengan perniagaan dan dunia harta. Tahun ini memperkenalkan ekonomi harta dan hubungan antara ekonomi dan pasaran hartanah, serta memberikan gambaran tentang bagaimana bandar-bandar dirancang, diurus dan dibangunkan. Pelajar akan dapat menggunakan konsep ekonomi dan teori kewangan untuk menerangkan aktiviti dalam pasaran pembinaan dan hartanah. Kehadiran kursus berasaskan perancangan juga akan membolehkan pelajar melihat ke masa depan dan menilai kepentingan pembangunan mampan dan menganggap bagaimana bandar-bandar akan berkembang / cabaran masa depan.

Tahun Ketiga: Teknik penilaian, analisis dan penilaian

Tahun 3 sangat disokong oleh aspek teknikal dan analisis industri hartanah, sama ada pelaburan hartanah, pembangunan dan pengurusan aset. Kursus yang lebih luas di pasaran kewangan membolehkan pelajar untuk menghargai sinergi antara pasaran bon, pasaran mata wang dan pasaran hartanah. Ia juga akan membentangkan peluang untuk memasukkan kerja berasaskan amalan dalam bidang teras penilaian pembangunan dan pemodelan kewangan. Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada proses pembangunan dan pemandu komersial di belakangnya. Ia memaparkan bagaimana pertimbangan komersil, kewangan, ekonomi, undang-undang, perancangan, reka bentuk dan pembangunan fizikal menyumbang ke arah penasihat hartanah dan penilaian penilaian hartanah. Pelajar akan membangunkan pemahaman terperinci dan kritikal mengenai prinsip, teori, teknik dan amalan yang berkaitan dengan penaksiran dan penilaian pelaburan modal, dengan penekanan khusus terhadap pelaburan hartanah. Graduan ke atas kursus ini akan mendapat kemahiran yang diperlukan untuk menghasilkan pelaburan dan penilaian pasaran, dan menjalankan penilaian, penilaian dan tafsiran prestasi pelaburan hartanah secara menyeluruh, di peringkat aset dan portfolio tunggal.

Tahun Keempat: Pengurusan risiko dan aset kewangan

Tahun 4 direka untuk membangunkan pemahaman yang luas dan kritikal - mengenai prinsip, teori, teknik dan amalan yang berkaitan dengan harta dan projek kewangan, kewangan korporat, pengurusan risiko kewangan, cukai harta, dan rundingan kewangan hartanah. Ia membawa komponen pembuatan keputusan pasca pembangunan mengenai pengurusan aset dan pengurusan portfolio. Program ini menyimpulkan dengan disertasi penyelidikan yang memerlukan pelajar menyiasat topik pilihan dalam projek lanjutan, membina pemikiran kritikal; analisis kesusasteraan; penerapan kaedah penyelidikan yang sesuai, menganalisis data, dan menghasilkan kesimpulan dan cadangan.

Program ini membolehkan pelbagai pilihan kerjaya untuk pelajar, sama ada mereka ingin membangunkan peranan dalam pengurusan harta tanah atau kewangan hartanah, berdasarkan kepentingan mereka sendiri dan aspirasi kerjaya.

Keperluan bahasa Inggeris

Di mana bahasa Inggeris bukanlah bahasa pengantar di sekolah menengah, pemohon mesti menunjukkan penguasaan Bahasa Inggeris yang setara dengan IELTS 6.0 Academic (tanpa unsur di bawah 5.5).

Tarikh tutup permohonan

Kampus Dubai kami mengendalikan proses kemasukan sepanjang tahun: sebaik saja satu pengambilan ditutup, kami mula menerima permohonan untuk yang berikutnya. Ia juga mungkin bagi anda untuk menangguhkan tarikh mula anda sehingga satu tahun.

Kebanyakan pelajar memohon 6-10 bulan sebelum pengambilan mereka yang dipilih. Kami boleh menerima permohonan sehingga 3 minggu sebelum permulaan setiap pengambilan tetapi anda perlu ambil perhatian bahawa aplikasi terlambat hampir pasti bermakna kelewatan dalam penyediaan perkhidmatan pentadbiran penting, seperti kad matrikulasi pelajar anda (tanpa anda tidak akan dapat mengakses perpustakaan atau perkhidmatan dalam talian).

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Baca Ringkas