Baca keterangan rasmi

Permainan pada

Adakah anda hidup dan bernafas permainan video? Datang dan pelajari semua aspek utama pembangunan permainan, pengaturcaraan permainan dan reka bentuk permainan dari pensyarah dengan lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam industri!

Kursus yang memenangi anugerah, inovatif akan memberi anda pengalaman praktikal yang dikehendaki untuk bekerja secara kreatif dan berkolaborasi di hadapan pendahuluan teknologi. Aplikasi dunia nyata kemahiran anda adalah penting - dan anda akan berpeluang untuk bekerjasama dengan klien luar dan penerbit permainan seperti Bethesda dan Ubisoft.

LSBU adalah pusat kecemerlangan untuk penyelidikan permainan realiti maya dan tambahan di London dan juga menawarkan pengalaman pembangunan dalam permainan yang meluas.

Kami menawarkan peluang untuk semua pelajar Home / EU siswazah untuk menjalankan penempatan kerja, latihan atau pengalaman kerja sambil belajar kursus sepenuh masa bermula pada September 2019.


Mengapa belajar Permainan di LSBU?

Kursus ini sebelum ini dipanggil Budaya Permainan.

Pentauliahan

Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod

Modul

Pada kursus ini, anda akan mempelajari kemahiran penting yang diperlukan untuk bekerja dalam industri permainan, serta mengembangkan kreativiti anda di bawah bimbingan ahli industri permainan yang ghairah.

Anda akan mempelajari sisi teknikal membuat permainan dan mengenai industri permainan juga - memperoleh kemahiran kreatif dan organisasi khusus untuk pengeluaran permainan dan peranan kepimpinan. Anda boleh mengharapkan untuk membuat permainan untuk pelbagai platform permainan: permainan komputer, permainan arked, konsol permainan, permainan mudah alih dan permainan berbilang pemain dalam talian. Kami akan meliputi reka bentuk permainan dan tahap, lukisan dan anatomi hidup, reka bentuk watak, animasi, reka bentuk bunyi, tulisan skrip, pemodelan 3d, tangkapan gerakan - semuanya berpunca daripada projek bebas yang utama.

Kaedah penilaian keseluruhan: 83% kursus

Tahun 1

 • Reka bentuk permainan 2D
 • Reka bentuk seni dan bunyi
 • Permainan memori (modul teori)
 • Pemodelan 3D
 • Industri dan amalan profesional
 • Industri kreatif

Tahun 2

 • Reka bentuk cerita
 • Pemodelan watak dan animasi
 • Reka bentuk tahap 3D
 • Re: penciptaan
 • Pengaturcaraan permainan
 • Amalan kerjasama

Tahun 3

 • Projek permainan lanjutan (modul tiga)
 • Bermain nyata
 • Disertasi (modul berganda)

Modul dinilai melalui projek individu dan kumpulan, kerja pembangunan yang berkaitan dengan peranan industri (misalnya model 3D atau skrip permainan), kritikan, persembahan lisan dan pitches, laporan bertulis dan esai.

Kebolehpasaran

UK dianggarkan sebagai pasaran permainan video ke-5 terbesar pada tahun 2017, di mana 32.4 juta pemain negara akan membelanjakan $ 4.2 bilion tahun ini (Newzoo). Terdapat juga mengembangkan hubungan silang antara industri permainan dan filem secara global.

Kursus ini akan membina kerjaya yang berkaitan dengan reka bentuk dalam industri permainan, atau pekerjaan berkaitan permainan dalam industri yang berkaitan seperti kewartawanan dan PR. Lulusan terkini telah menjadi pereka, watak dan artis alam sekitar, dan penulis skrip.

Mahu mendengar lebih lanjut tentang graduan kami? Permainan alumnus Ari Shirazi berkongsi kisahnya membina kerjaya dalam industri permainan; dari menjadi anak permainan yang terobsesi ke Designer Teknikal di Sony - dan bekerja di beberapa permainan video paling popular di dunia.

Pengalaman

Semasa kursus, kami menggalakkan anda untuk melibatkan diri dengan badan profesional di luar sebagai cara meningkatkan profil dan pengalaman anda. Pelajar kami telah bekerja dengan TT Fusion, Crytek, THQ, Seni Elektronik, Buena Vista (lengan pembangunan permainan Disney), Square Enix, Sega, dan PlayGen.

Satu kumpulan pelajar tahun pertama kami telah ditugaskan oleh BBC untuk menghasilkan kandungan permainan bebas. Dan sekumpulan pelajar tahun kedua kami berjaya ditempatkan di Dare yang sangat berprestij untuk menjadi perayaan Digital, yang ditaja oleh BBC, Channel Four, Microsoft, Electronic Arts, Eksekutif Scotland dan Rockstar.

Perkhidmatan Penggajian

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

 • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
 • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.

Kemudahan

Studio Permainan yang berdedikasi, studio rakaman gerakan, skrin hijau, studio bunyi, studio fotografi, sumber perpustakaan pakar.

Modul Reka Bentuk dan Pembangunan Permainan kebanyakannya diajar di Studio Permainan khusus yang dilengkapi dengan PC spesifikasi tinggi dan konsol permainan khusus. Pelajar mempunyai akses ke Game Studio di luar waktu mengajar untuk bermain permainan dan mengerjakan projek permainan. Anda akan menghabiskan banyak masa perancangan, perancangan dan permainan prototaip anda menggunakan aplikasi seperti:

 • The Unity Game Engine
 • 3D Studio Max dan Maya
 • Zbrush, Adobe Photoshop
 • Motion Builder
 • Kit Pembangunan Unreal
 • Oculus Rift SDK
 • Leap Motion VR SDK
 • Cubase, Logic, Sound Forge, Audacity, Audition, dan FMod.

Studio Filem dan Soundstage

Studio Filem adalah bilik ketinggian dua tingkat dengan grid pencahayaan, kawalan lampu DMX, latar belakang skrin hijau, penyaman udara, bilik hijau (untuk solekan dan almari pakaian) dan pengasingan bunyi untuk digunakan sebagai stesen bunyi.

Studio Fotografi

Studio Fotografi adalah ruang ketinggian dua dengan grid lampu fotografi, penghawa dingin, bilik hijau (untuk solekan dan almari pakaian) dan dua sistem berasingan colourama dengan pelbagai pilihan tirai latar (termasuk vinil dan kertas).

Editing Suites

Ketujuh Editing Suites sesuai untuk mengedit video, bunyi dan rakaman suara cepat. Semua suite di rangkaian dengan rangkaian 10Gb / s ultra pantas, membolehkan mengedit dan gred, sementara berkongsi fail pengeluaran pada kelajuan.

Makmal Mac

The Elephant Studios di LSBU Mac Lab dilengkapi dengan MacPros Quad-Core dan Dual GPU, tersedia untuk bengkel media digital dan kerja pelajar yang tidak terjaga.

Cinema Cinema

Ini pawagam 36 tempat duduk mempunyai projektor 4K dan 5.1 main semula bunyi dan ideal untuk pratonton kerja pengeluaran sebelum ia keluar kepada orang ramai.

Pengajaran dan pembelajaran

Pensyarah anda mengetuai pengamal dalam bidang mereka, jadi semua yang kita lakukan adalah industri yang relevan. Penceramah tetamu yang menyegarkan dari penerbit, rumah produksi, dan studio kreatif akan memberikan anda gambaran industri yang lebih lanjut dan membina sambungan profesional anda.

Kerja praktikal anda akan disokong oleh pasukan Penunjuk Teknis dan anda akan mendapat akses ke kemudahan canggih.

Pendekatan kami didasarkan pada tradisi seni dan reka bentuk tetapi dimaklumkan oleh teori-teori kritis yang diambil dari bidang Pengajian Permainan di bidang antarabangsa. Anda akan mendapat manfaat daripada bimbingan satu-satu yang dikhususkan oleh pensyarah berpengalaman kami yang aktif dalam penyelidikan Kajian Permainan. Akibatnya, anda akan mempunyai akses kepada penyelidikan canggih yang akan membantu membangunkan perkembangan praktikal dan intelektual anda sendiri.

Tutor Tahun

Sebagai pelajar Industri Seni dan Kreatif siswazah, anda akan diperuntukkan tutor bernama semasa tiga minggu pertama di LSBU. Peranan tutor anda adalah untuk menjadi hubungan utama anda untuk sokongan pembangunan akademik dan profesional.

Tutor anda akan menyokong anda untuk mendapatkan sebahagian besar masa anda di LSBU, memberikan khidmat nasihat dan menghantar pos ke sumber sokongan lain di Universiti.

Tutor anda harus menjadi orang pertama di universiti yang anda bercakap jika anda mengalami sebarang masalah yang mempengaruhi kerja anda. Ini boleh menjadi masalah akademik, kewangan, kesihatan atau masalah lain.

Anda akan mempunyai temujanji dengan tutor peribadi sekurang-kurangnya sekali semester selama 30 minit sepanjang kursus anda. Anda boleh menghubungi tutor anda untuk mesyuarat tambahan atau sokongan melalui e-mel.

Syarat kemasukan

Tarif 2018

 • A Level BCC atau;
 • Diploma Kebangsaan BTEC MMM atau;
 • Akses kepada kelayakan HE dengan 9 Distinctions 36 Merit atau;
 • Kelayakan tahap 3 bersamaan bernilai 106 mata UCAS
 • Pemohon mesti memegang 5 AC GCSE termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris atau setaraf (diperbaiki GCSE gred 4 atau ke atas)
 • Kami mengalu-alukan kelayakan dari seluruh dunia. Kelayakan bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa: Skor IELTS 6.0 atau Kecekapan Cambridge atau Gred C.
Program diajar dalam:
English

Lihat 40 lagi program yang ditawarkan oleh London South Bank University »

Tarikh Akhir Kemaskini February 24, 2019
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sept. 23, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
Tahun 1 Bayaran sepenuh masa UK / EU: £ 9250; Bayaran antarabangsa: £ 13125
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 23, 2019
End Date
Jan. 24, 2022
Tarikh tutup permohonan

Sept. 23, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jan. 24, 2022