BA (Kepujian) dalam Pengurusan Acara Berkelanjutan - UG-MAO-SEM

Umum

Penerangan Program

Pengenalan

Pelbagai acara dalam skop, skala dan kerumitan, dari peristiwa mega ke mesyuarat korporat. Mereka boleh merangkumi pelbagai aktiviti dari sukan dan budaya kepada pelancaran produk dan penggalangan dana. Pengurus peristiwa yang berjaya mesti mempunyai kebolehan dalam pelbagai bidang subjek yang sangat luas. Kursus ijazah Pengurusan Acara Berkelanjutan melintasi sempadan antara pemasaran, sumber manusia, kewangan, perancangan dan kemahiran perniagaan yang lain untuk membangunkan pemimpin pasukan yang berdisiplin dan kreatif yang dapat menganjurkan acara terbesar ke detail terperinci. Tumpuan pengalaman dalam acara sebagai bentuk pengurusan mewakili pendekatan kreatif dan dinamik yang berkaitan dengan organisasi yang berusaha memenuhi keperluan rekreasi masyarakat sambil menghasilkan seorang siswazah yang mahir dalam pengurusan, dengan kemahiran dan pengetahuan yang jelas dalam perniagaan, pengurusan dan pemasaran serta keupayaan untuk memohon dalam amalan.

Syarat kemasukan

Keperluan akademik

Ijazah Kepujian Empat Tahun
SQA Tinggi: ABBB - satu duduk. AABB - dua persidangan. GCE A-level: Diploma BBB IB: 32 mata.

Ijazah tiga tahun kepujian
SQA Adv. Tinggi: ABB GCE Tahap A: Diploma ABB IB: 35 mata.

Kelayakan lain

HNC / HND: Tahun pertama kemasukan Scotland HNC / D - Bs dalam unit gred Bahasa Inggeris, Welsh dan NI HNC / D - Kebaikan dan Kepelbagaian.

Kemasukan lanjutan

Masuk lanjutan adalah mungkin dengan HNC / D dalam Perniagaan. Sila rujuk halaman Penyertaan Lanjut kami untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Kursus akses

Kursus akses dan kelayakan UK / EU dan antarabangsa yang lain juga dialu-alukan.

Maklumat tambahan

Keperluan kemasukan am dikenakan.

Gred Standard Matematik (3), Kebangsaan 5 (C), Pertengahan 2 (C), GCSE (C) atau setaraf.

Jika peperiksaan diambil dari dua tempat duduk, atau terdapat pengulangan atau naik taraf, keperluan masuk mungkin lebih tinggi.

INTO University of Stirling

INTO University of Stirling menawarkan program Yayasan Antarabangsa untuk pelajar antarabangsa yang tidak memenuhi kriteria akademik dan bahasa Inggeris yang diperlukan. Kursus-kursus ini menawarkan laluan untuk belajar di University of Stirling menerusi pengalaman pengajaran dan pembelajaran yang sangat baik yang terletak di kemudahan pengajian tinggi di kampus.

Yayasan Antarabangsa

Penyelesaian yang berjaya dalam Yayasan Antarabangsa dalam Perniagaan, Kewangan, Ekonomi dan Pemasaran dengan standard yang diperlukan menyediakan kemasukan langsung ke tahun dua gelar ini.

Keperluan bahasa Inggeris

Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda mesti mempunyai salah satu kelayakan berikut sebagai bukti kemahiran bahasa Inggeris anda:

  • IELTS: 6.0 dengan 5.5 minimum dalam setiap kemahiran
  • Certificate of Proficiency Cambridge in English (CPE): Gred C
  • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE): Gred C
  • Ujian Pearson Bahasa Inggeris (Akademik): 54 dengan 51 dalam setiap komponen
  • IBT TOEFL: 80 tanpa subtest kurang daripada 17

Sekiranya anda perlu meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris anda sebelum anda memasukkan kursus ini, pasangan kami INTO University of Stirling menawarkan pelbagai kursus bahasa Inggeris. Kursus intensif dan fleksibel ini direka untuk meningkatkan keupayaan berbahasa Inggeris anda untuk masuk ke peringkat ini.

Struktur dan kandungan

Terdapat tiga komponen penting dalam kursus Pengurusan Acara Lestari: pengurusan acara dan kepakaran teknikal; perniagaan; dan kesedaran pasaran. Setiap komponen ini diwakili sepanjang kursus, mewujudkan keseimbangan yang unik antara unsur-unsur kajian perniagaan generik dan modul berasaskan pengalaman, masa lapang dan pengguna berasaskan pengalaman yang ketat.

Tahun 1 dan 2 direka untuk memberi anda landasan yang luas dalam subjek perniagaan, pengurusan, dan operasi dalam persekitaran global. Anda akan mengkaji satu modul inti setiap semester, meninggalkan kelonggaran untuk memilih daripada pelbagai pilihan dari seluruh University of Stirling Pengurusan University of Stirling dan Universiti yang lebih luas.

Tahun 3 dan 4 memberi anda teori dan aplikasi pengurusan acara lestari termasuk pembangunan dan pengurusan acara; pemasaran digital dan pengalaman; menguruskan pengalaman pengguna; pengurusan projek; dan pemodelan kewangan / perniagaan. Anda akan melibatkan dua modul teras setiap semester dan memilih elektif setiap semester dari seluruh Sekolah Pengurusan. Pada tahun akhir, terdapat pilihan untuk bekerja pada projek individu atau bekerja sebagai sebuah kumpulan dan terlibat dengan organisasi pada projek perundingan.

Anda akan mempunyai banyak peluang untuk membangunkan kemahiran yang berkaitan dengan pekerjaan di setiap peringkat pengajian anda, yang memuncak dalam modul Pembangunan dan Praktik Profesional pada Semester 8 yang membantu anda mempersiapkan diri untuk memasuki tempat kerja.

Penghantaran dan penilaian

Kursus Pengurusan Acara Berkelanjutan disampaikan oleh akademik terkemuka yang bekerja dalam bidang pengurusan acara, pemasaran, dan perniagaan. Terdapat pelbagai kaedah penyampaian, mulai dari pembentangan gaya kuliah hingga sesi interaktif kumpulan kecil.

Penilaian dirancang untuk melibatkan pelajar dalam pemikiran tentang cabaran dunia sebenar yang dihadapi oleh perniagaan pengurusan acara. Bermula dari esai reflektif, laporan perniagaan, dan cabaran kerja kumpulan, setiap penilaian memberikan peluang kepada pelajar untuk memaparkan kemahiran membangun anda sebagai pemimpin perniagaan masa depan.

Mod pengajian

Kursus ini ditawarkan secara sepenuh masa atau separuh masa.

Peluang kerjaya

Graduan ijazah ini akan dapat menggunakan teknik analitik yang kukuh, menyokong prinsip saintifik dan kemahiran pengurusan kepada cabaran yang dihadapi oleh industri berkaitan pengurusan peristiwa. Terdapat banyak peluang merentasi pelbagai organisasi perniagaan pengurusan peristiwa, termasuk pengurusan projek, terutamanya acara besar, iaitu festival muzik atau pengurusan persidangan dan acara acara.

Kos

2018/2019

  • Pelajar luar negara (bukan EU) £ 12,140.00
  • Pelajar Scotland dan EU £ 1,820.00
  • Pelajar dari seluruh UK £ 9,250
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Baca Ringkas