BA (Kepujian) dalam Pengajian Pendidikan

Umum

Penerangan Program

Mempelajari Pengajian Pendidikan di BGU akan memberi anda pemahaman yang sangat baik mengenai pendidikan dalam pengertian seluas-luasnya, secara nasional dan global, dan merupakan pilihan yang tepat jika anda berminat dengan kerjaya dalam pengajaran atau ingin bekerja di bidang lain yang berkaitan dengan pendidikan.

Fakta utama

 • Anugerah: BA (Hons)
 • Kod UCAS: X301
 • Tempoh: 3 tahun
 • Cara pengajian: Sepenuh masa
 • Tarikh mula: September
 • Institusi Bishop Grosseteste University : Bishop Grosseteste University
 • Kod institusi: B38

Bagaimana orang belajar? Apa yang menjadi cara pembelajaran? Di manakah orang dapat belajar yang terbaik - dan bagaimana? Adakah kita memerlukan sekolah? Adakah mungkin untuk 'sekolah' dunia? Bolehkah pendidikan membuat perbezaan dalam hak asasi manusia? Hak wanita? Secara kebangsaan? Di peringkat global? Ini adalah beberapa persoalan besar yang akan anda kaji melalui pengajian Pengajian Pendidikan di BGU. Kami berbangga dengan kursus yang sangat kontemporari, reaktif dan berasaskan masalah yang telah dirancang dengan teliti untuk memberi anda gambaran pendidikan yang lebih besar dalam masyarakat global. Ijazah Pengajian Pendidikan dari BGU akan melengkapkan anda dengan baik untuk masa depan, tidak kira apa tujuan kerjaya anda, tetapi jika anda merancang untuk terus mengajar, anda akan mendapati bahawa modul kami akan membuka mata anda kepada beberapa cara berfikir tentang pendidikan dan tujuan dan tempatnya dalam masyarakat.

Mempelajari Pengajian Pendidikan dengan kami akan memberi anda pemahaman yang sangat baik mengenai pendidikan dalam arti seluas-luasnya, secara nasional dan global, dan merupakan pilihan yang tepat jika anda berminat dengan kerjaya dalam pengajaran atau ingin bekerja di bidang lain yang berkaitan dengan pendidikan. Ini akan memberi anda pengetahuan dan pemahaman yang mendalam dan reflektif mengenai isu-isu kontemporari dalam pendidikan, yang berkaitan secara langsung dengan amalan seharian. Anda akan membahaskan dasar pendidikan, mengetahui lebih banyak mengenai pendorong perubahan pendidikan di England hari ini dan mempertimbangkan secara kritikal pendekatan yang berbeza untuk sekolah dan persekolahan, baik di UK dan di peringkat global.

Ciri utama Pengajian Pendidikan adalah memberi tumpuan kepada anda sebagai pengamal yang sedang berkembang. Anda akan didorong untuk mengembangkan ideologi pendidikan peribadi yang kuat dan akan disokong dalam pengembangan kemahiran kerja yang selamat melalui penempatan berdasarkan pekerjaan kami. Sebilangan modul teras setiap tahun menggabungkan penempatan di sekolah atau tetapan lain yang berkaitan dengan pendidikan dan tugas penempatan yang disusun dengan teliti akan memastikan bahawa anda memperoleh pengalaman praktikal dari tangan pertama yang berharga.

Apa yang akan anda kaji

Pelajar kursus ini sedang mempelajari beberapa atau semua modul berikut

Modul kursus

Tahun 1

 • Perspektif Pembelajaran
 • Murid, Sekolah dan Masyarakat
 • Otak di Sebalik itu: Konsep Kecerdasan

Tahun 2

 • Inklusi dan Kepelbagaian
 • Berfikir Melalui Pedagogi
 • Dari Visi ke Realiti?
 • Konteks Profesional
 • Pendidikan dalam Era Digital
 • Pengenalan kepada Dunia Penyelidikan

Tahun 3

 • Kurikulum Abad ke-21
 • Pembelajaran Berinspirasi: Baca, 'Ritin' dan Revellin '
 • Dimensi Antarabangsa
 • Kajian Bebas
 • Konteks untuk Pembelajaran
 • Disertasi

141851_photo-1588072432836-e10032774350.jpg

Syarat kemasukan

Anda biasanya memerlukan 96-112 mata tarif UCAS (dari maksimum empat kelayakan Tahap Lanjutan). Kami mengalu-alukan pelbagai kelayakan yang memenuhi syarat ini, seperti A / AS Levels, BTEC, Access Courses, International Baccalaureate (IB), Cambridge Pre-U, Extended Project dll.

Bagaimana anda akan diajar

Tidak ada satu-saiz-semua kaedah pengajaran di BGU - kami membentuk kaedah kami untuk memenuhi setiap subjek dan setiap kumpulan, menggabungkan aspek terbaik pengajaran universiti tradisional dengan teknik inovatif untuk menggalakkan penyertaan pelajar dan interaktiviti.

Anda akan diajar dengan pelbagai cara, dari kuliah, tutorial dan seminar, kepada bengkel praktikal, kerja kursus dan penempatan berdasarkan kerja. Seminar dan bengkel kumpulan kecil akan memberikan anda peluang untuk meninjau isu-isu yang dibangkitkan dalam kuliah, dan anda dijangka akan menjalankan kajian bebas.

Penempatan adalah bahagian penting dalam pengajian ijazah di BGU. Mereka menyediakan pengalaman pembelajaran yang memperkaya bagi anda untuk menggunakan kemahiran dan pengetahuan yang anda dapati dari kursus anda dan, dengan berbuat demikian, memberikan pengalaman dunia yang berharga untuk meningkatkan kerjaya anda.

Penilaian

Dalam Pengajian Pendidikan, penilaian dilakukan melalui kursus yang berlainan jenis, termasuk karangan, laporan, persembahan lisan, persembahan multimedia, log reflektif dan portfolio. Tidak ada peperiksaan. Anda boleh memberikan satu atau dua persembahan lisan atau persembahan poster sebagai salah satu kumpulan kecil pelajar sepanjang kursus ini. Anda secara beransur-ansur akan meningkatkan kemahiran persembahan multimedia dan pelajar tahun tiga kini mempersembahkan filem multimedia pendek dan dinilai kepada rakan sebaya mereka. Anda akan meningkatkan kemahiran menulis anda dengan stabil sepanjang kursus dan pada tahun pertama, anda akan melengkapkan portfolio karya bertulis pendek dan dua karangan yang lebih panjang, menerima maklum balas formatif dari tutor anda untuk membantu anda meningkatkan kemampuan akademik anda.

Kerjaya & Kajian lanjutan

Lulusan Pengajian Pendidikan menikmati tahap pekerjaan yang sangat tinggi - kursus ini memudahkan kemahiran kerja peribadi dan profesional anda melalui penempatan berdasarkan pekerjaan biasa - dan pelajar kami mendapat permintaan tinggi. Pada masa ini, sekitar 70% pelajar kita menamatkan kursus latihan guru dan akan menjadi guru Sekolah Rendah atau Menengah yang sangat berjaya. Ijazah Pengajian Pendidikan dari BGU bermaksud peluang kerjaya anda pelbagai. Sebagai tambahan kepada kerjaya dalam pendidikan, lulusan Pengajian Pendidikan berada di tempat yang baik untuk bekerja di sektor lain yang berkaitan dengan pendidikan, kesihatan, penjagaan sosial, maklumat awam atau komunikasi. Kursus ini memberikan latihan yang baik untuk peranan dalam perniagaan, industri perkhidmatan, kakitangan, muzium, galeri atau badan amal. Sifat kursus yang pelbagai ini juga membolehkan anda mengikuti pengajian lanjutan seperti pengajian pascasiswazah pada peringkat sarjana.

Berminat dengan kerjaya dalam pengajaran?

Sebagai pelajar Prasiswazah di BGU, anda akan ditawarkan tempat percuma di salah satu kursus Persediaan Mengajar (P4T) kami sebagai sebahagian daripada ijazah anda (kini eksklusif untuk pelajar BGU).

Diketuai oleh pasukan pakar latihan guru kami, kursus ini dirancang untuk mempersiapkan anda untuk melamar tempat dalam program PGCE. Ia merangkumi topik seperti:

 • Cara memohon
 • Apa yang diharapkan pada temu ramah
 • Realiti pengajaran dan banyak lagi

Anda bukan sahaja akan memperoleh kemahiran penting yang akan menyokong anda dalam karier masa depan anda, tetapi dengan menyelesaikan kursus ini, anda juga akan mendapat wawancara terjamin dengan salah satu kursus PGCE kami yang sangat dicari.

Sokongan

Belajar di BGU adalah pengalaman berpusatkan pelajar. Kakitangan dan pelajar bekerjasama dalam suasana yang mesra dan menyokong sebagai sebahagian daripada komuniti kampus yang intim. Anda akan mengenali setiap anggota kakitangan secara peribadi dan merasa yakin menghampiri mereka untuk mendapatkan bantuan dan nasihat, dan kakitangan akan mengenali anda, bukan hanya dengan pandangan, tetapi sebagai individu yang mempunyai bakat dan minat yang unik.

Kami akan berada di sana untuk menyokong anda, secara peribadi dan akademik, dari peringkat induksi hingga tamat pengajian.

Yuran & Kewangan

Banyak maklumat kewangan pelajar boleh didapati dari pelbagai sumber, tetapi kadangkala membingungkan dan bertentangan. Itulah sebabnya di BGU kami cuba memberikan semua maklumat dan sokongan yang kami dapat untuk membantu sepanjang proses ini. Pasukan Nasihat Pelajar kami adalah pakar dalam membantu anda mengatur pengaturan dana untuk pengajian anda, menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk membimbing anda melalui semua aspek kewangan pelajar langkah demi langkah.

Pemohon kursus sarjana mesti memohon melalui UCAS menggunakan kod UCAS yang berkaitan. Bayaran permohonan adalah £ 12 untuk satu pilihan atau £ 23 untuk lebih dari satu pilihan. Untuk semua pemohon, ada arahan penuh di UCAS untuk membuatnya semudah mungkin bagi anda untuk mengisi permohonan dalam talian anda, ditambah teks bantuan jika sesuai.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a fe ... Baca lebih lanjut

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a few minutes’ walk from Lincoln Cathedral, Castle and the old Roman city. We’re set on a single-site campus, so just about everything you need is close by, whether it be your tutors, your friends, your lectures or the places in which you like to relax. Baca Ringkas