BA (Kepujian) Kejurulatihan Bola Sepak (Diadun)

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Kelayakan gelar BA (Hons) Kejurulatihan Bola Sepak (Blended) direka untuk mereka yang ingin melanjutkan pengetahuan dan kefahaman mereka dalam bidang latihan bola sepak. Di samping menyediakan peluang untuk membangunkan amalan kejurulatihan, program ini menyediakan peluang untuk melibatkan diri dalam pelbagai bidang pendukung seperti pemanduan pemain dan perekrutan, pertimbangan psikologi dan sosiologi, pemakanan dan penyesuaian, pembangunan bakat, kesedaran teknikal dan taktikal, amalan reflektif dan analisis prestasi. Ia sangat sesuai untuk profesional semasa yang bekerja dalam industri bola sepak yang lebih suka cara penyampaian yang lebih fleksibel dan bukannya program berasaskan kampus semata-mata.

Dengan mempunyai peluang untuk belajar dari keselesaan rumah atau tempat kerja mereka sendiri, para peserta program dapat memperoleh kelayakan lebih lanjut untuk meningkatkan prospek kerjaya mereka dalam format yang menawarkan jam fleksibel dan peluang untuk menentukan keseimbangan kerja mereka sendiri untuk kehidupan sesuai dengan komitmen lain.

Program ini adalah gelar yang UCFB , yang bermaksud majoriti pengajian anda akan berlangsung secara dalam talian melalui Hub Online berdedikasi UCFB . Walau bagaimanapun, akan ada peluang untuk belajar di kampus di UCFB Wembley, London atau Kampus Etihad UCFB , Manchester, selama dua minggu setiap tahun akademik.

"Saya memilih UCFB kerana ia adalah sesuatu yang berbeza, unik, dan peluang untuk memasuki kerjaya yang ingin saya lalui sejak sekian lama."

Declan Jackson, graduan UCFB dan Pelatih Pengembangan Talent ID di Football Talents

Modul

Modul yang dirancang akan meliputi bidang subjek seperti pengakap pemain dan perekrutan, pertimbangan psikologi dan sosiologi, pemakanan dan penyaman udara, pembangunan bakat, kesedaran teknikal dan taktikal, amalan reflektif dan analisis prestasi.

Tahun pertama

 • Pengenalan Kejurulatihan Bola Sepak
 • Pengambilan dan Pengakap Pemain
 • Aspek Psiko-sosial Bola Sepak
 • Pencegahan dan Keadaan Kecederaan dalam Bola Sepak

Tahun kedua

 • Prinsip Teknikal dan Taktikal dalam Bola Sepak 1
 • Psikologi Sukan untuk Bola Sepak
 • Pemakanan dan Penyediaan Bola Sepak
 • Pathways Pembangunan Bakat dalam Bola Sepak

Tahun ketiga

 • Prinsip Teknikal dan Taktikal dalam Bola Sepak 2
 • Falsafah Amalan Reflektif dan Kejurulatihan
 • Analisis Prestasi dalam Bola Sepak
 • Penempatan Jurulatih Bola Sepak Gunaan

Syarat kemasukan

Syarat kemasukan standard untuk program adalah seperti berikut:
Pemohon akan diminta untuk memperoleh 112 mata UCAS di bawah skim mata UCAS. Pengalaman profesional dan kelayakan industri dapat dinilai untuk pemohon tanpa mata UCAS yang diperlukan.

Di samping itu, ia akan menjadi lebih baik bagi calon-calon yang telah memegang tahap 1 FA dan lebih berusaha untuk mencapai tahap 2 FA atau kelayakan yang setaraf.

Semua pemohon diberikan maklumat yang berkaitan dengan perkhidmatan pelajar, dengan siapa mereka boleh menghubungi, sekiranya mereka memerlukan sokongan tambahan atau nasihat serta maklumat yang berkaitan dengan kewangan dan dana yang sesuai.

Pemohon dari negara bukan berbahasa Inggeris akan diminta mendapatkan kelayakan Bahasa Inggeris yang menguji Bercakap, Mendengar, Membaca dan Menulis dan akan diminta untuk mencapai IELTS 6.0 (5.5) atau setaraf.

Pelajar antarabangsa boleh belajar program ijazah campuran ini. Mereka hanya perlu mendapatkan Visa Pengajian Jangka Pendek untuk elemen ijazah di kampus. Sila hubungi kemasukan @ UCFB .com untuk maklumat lebih lanjut mengenai Visa Kajian Jangka Pendek.

Cara memohon

Kod UCAS:

 • Kod kursus dalam talian: FCB1
 • Institusi: U10
 • Kampus: W atau E

Prospek kerjaya

Prospek kerjaya untuk graduan program gelar BA (Hons) Kejurulatihan Bola Sepak (Blended) di UCFB termasuk latihan bola sepak dalam kelab bola sepak. Pelajar mungkin ingin memohon juga perniagaan yang lebih tradisional, pengurusan sukan atau peranan kepimpinan berdasarkan sifat-sifat siswazah yang telah mereka usahakan sepanjang program ini.

Semasa program ini, UCFB dapat mengetahui keperluan dan harapan setiap pelajar. Ini membolehkan sokongan individu terhadap perkembangan kerjaya setiap pelajar. Pada akhirnya ini akan membantu mereka dalam mencari tempat dalam industri bola sepak dan sukan. Bagi mereka yang ingin melanjutkan pengajian pada peringkat akhir, peluang untuk belajar di peringkat Sarjana akan digalakkan.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

UCFB's Global Institute of Sport (GIS) is a world first in sports education, offering university degrees in the football and sports industry. We provide an exceptional environment to live and learn in ... Baca lebih lanjut

UCFB's Global Institute of Sport (GIS) is a world first in sports education, offering university degrees in the football and sports industry. We provide an exceptional environment to live and learn in, with state-of-the-art facilities in two inspirational campuses in London and Manchester, which have the iconic Wembley and Etihad stadiums at their heart. Baca Ringkas
Manchester , Wembley , London , Burnley + 3 Lagi Kurang