Baca keterangan rasmi

Komunikasi Fesyen BA (Hons) dua hala cepat (Hons) adalah program yang berfokus kepada industri yang memperkenalkan dan menerangkan dunia fesyen dan memudahkan perkembangan kemahiran profesional yang boleh dipindahkan. Ia adalah kursus yang luas yang mengkaji pelbagai bidang komunikasi fesyen, dari elemen visual seperti pembuatan imej dan reka bentuk grafik, melalui media dan pemasaran dan pendekatan yang digunakan untuk menjual fesyen di pasaran global yang kompetitif. Program ijazah Komunikasi Fesyen BA (Hons) disahkan oleh Universiti Buckingham.


Mengenai kursus ini


Matlamat utama program adalah untuk:
 • Memperkenalkan pelajar ke pelbagai bidang dalam industri fesyen dan memudahcarakan pemahaman mereka mengenai isu-isu utama yang berkaitan dengan kemajuannya pada abad ke-21.
 • Membangunkan kemahiran komunikasi pelajar di pelbagai media, dengan penekanan pada output kreatif dan mesej visual.
 • Memberi peluang kepada pelajar untuk membangunkan kemahiran yang boleh dipindahmilik dalam penyelidikan dan analisis, autonomi intelektual dan pemikiran kreatif, kolaborasi, organisasi, dan perusahaan.
 • Dayakan setiap pelajar untuk menentukan kekuatan peribadi dan profesional mereka sendiri melalui refleksi kritikal, dengan tujuan untuk mengenal pasti dan mengejar laluan kerjaya yang sesuai dalam fesyen.

Ijazah dua tahun intensif ini menawarkan peluang yang unik untuk mempelajari industri fesyen dari dalam. Pautan industri yang tidak tertandingi memaklumkan kurikulum dan pelajar briefan projek ditetapkan dan disokong dengan melawat pensyarah dan tetamu industri yang menjadi pemimpin dalam bidang mereka. Program ini juga merangkumi modul 'Projek Industri Kerjasama', yang akan membolehkan para pelajar untuk bekerja di industri ringkas yang ditetapkan oleh syarikat rakan kongsi. Rakan kongsi industri sebelum ini termasuk Vogue, Louis Vuitton, Jaeger, Modus PR, Fenwick dan GQ.
Pembicara sebelumnya di Kolej termasuk Victoria Beckham, Tommy Hilfiger, Natalie Massenet, Edward Enninful, Suzy Menkes, Roland Mouret, Anya Hindmarch, Sarah Harris, Matthew Williamson, Henry Holland, Lulu Kennedy, Miles Aldridge, Kate Phelan, Caroline Issa, Yasmin Le Bon, Tamara Mellon, Bella Freud, Nicholas Coleridge, dan banyak lagi.
Ijazah Sarjana Muda Fesyen BA (Hons) adalah program dua tahun yang pantas, yang membolehkan pelajar memperoleh ijazah yang setara dengan yang dicapai dalam tiga tahun di tempat lain. Hal ini dimungkinkan dengan penstrukturan semula tahun akademik untuk memberikan istilah tambahan setiap musim panas; sesuai dengan bilangan minggu mengajar yang sama sebagai program tiga tahun yang konvensional, tetapi memastikan beban kerja dalam sebarang istilah tidak lebih besar. Secara ringkas, ijazah dua tahun menawarkan:
 • Kursus ijazah intensif, menawarkan banyak kandungan akademik dalam tempoh dua tahun sebagai institusi lain menawarkan dalam tiga
 • Peluang untuk mula bekerja di industri fesyen setahun yang lalu
 • Penggunaan penuh sepanjang tahun, termasuk musim cuti musim panas yang panjang yang diambil di tempat lain, yang merupakan persiapan yang lebih baik untuk dunia kerja
 • Satu program terdiri daripada 360 unit kredit, sama seperti ijazah Sarjana Muda yang lain
 • Empat syarat sepuluh minggu, dengan percutian dua belas minggu
 • Kursus ini adalah sepenuh masa dengan sekurang-kurangnya 15 jam masa belajar yang diajar selama empat hari seminggu dengan kira-kira 20 jam pengajaran dan kajian bebas dan waktu kerja setiap minggu.


Struktur programProgram ini secara amnya luas, membolehkan pelajar meneroka pelbagai bidang dalam fesyen sebelum membuat keputusan untuk memberi tumpuan kepada projek akhir mereka dalam dua penggal terakhir. Setiap tahun pengajian juga merangkumi modul elektif, memberi peluang untuk memberi tumpuan kepada bidang kepentingan peribadi. Tempoh musim panas pada akhir tahun pertama termasuk penempatan industri, yang boleh dianjurkan oleh pelajar * untuk mengambil tempat di mana-mana kawasan fesyen yang relevan dan di mana-mana lokasi. Dalam modul 'Futures Futures' pelajar akan mengkaji kemungkinan dan dijangka perkembangan dalam industri fesyen berhubung dengan perkembangan kerjaya mereka sendiri, mewujudkan portfolio yang berkaitan bertujuan untuk membantu mendapatkan pekerjaan dalam bidang pilihan mereka. Sokongan kerjaya adalah aspek penting dalam kolej dan program dan pelajar akan terus disokong selepas tamat pengajian.
* Kolej ini akan memberikan sokongan yang luas untuk membantu mencari pengalaman kerja yang sesuai, namun, sebahagian dari penilaian modul ini adalah untuk pelajar mencari dan mengamankan penempatan yang sesuai. Ini untuk memudahkan pembelajaran dan pembangunan profesional dan kemahiran mencari pekerjaan. Sekiranya mereka mahu, pelajar antarabangsa dapat mengatur penempatan di negara asal mereka.


Tarikh Kursus

2018 - 2020
Tahun 1
 • Term 1:
  1 Oktober - 14 Disember 2018 (termasuk minggu segar)
  Tiga minggu Krismas
 • Terma 2:
  7 Januari - 15 Mac 2019
  Tamat tempoh istirahat / pilihan Perjalanan kolej: 18 - 23 Mac 2019
 • Jangka 3:
  25 Mac - 14 Jun 2019
  (termasuk dua minggu Paskah Easter dari 15 - 26 April 2019)
 • Jangka 4:
  24 Jun - 30 Ogos 2019 (termasuk tempoh penempatan industri)
  Cuti musim panas: 2 September - 7 Oktober 2019

Tarikh Kursus 2019-2020

29 September 2019 - 27 Ogos 2021
Istilah penuh akan datang tidak lama lagi


Mengenai Universiti Buckingham


Program ijazah Komunikasi Fesyen BA (Hons) disahkan oleh Universiti Buckingham. Universiti Buckingham adalah The Times dan Sunday Times of the Year untuk Pengajaran 2016 dan merupakan salah satu daripada dua universiti swasta di UK. Sir Anthony Seldon, yang sebelum ini Sarjana di Wellington College, telah dilantik sebagai Naib Canselor Universiti Buckingham pada tahun 2015.


Yuran Kursus


2019 - 2021: £ 56,160 (termasuk VAT)
Pelajar UK / EU boleh membayar yuran tuisyen secara ansuran selama dua tahun dalam kursus ini.
Kolej Condé Nast kini tidak layak mendapat pembiayaan pelajar.


Syarat kemasukan


Keperluan peringkat A yang disukai untuk kursus ini ialah BBB *. Pemohon juga harus mempunyai Bahasa Inggeris dan Matematik GCSE di Gred C (4) atau ke atas. Kolej ini juga menerima kelayakan yang setara, seperti penghargaan BTEC dan Baccalaureate dan Sijil Fesyen Vogue kita sendiri. Penyiapan Diploma Pengajian Asas (Art
Skor Baccalaureate Antarabangsa yang diutamakan adalah antara 28-32
* Jika profil peringkat A atau IB anda tidak memenuhi syarat ini, sila hubungi kemasukan untuk membincangkannya dengan lebih lanjut.
Kami dengan senang hati mempertimbangkan semua aplikasi antarabangsa, sila emel admissions@condenastcollege.ac.uk untuk maklumat lanjut mengenai syarat kemasukan yang setara untuk pelajar antarabangsa.

Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda perlu mengambil ujian bahasa Inggeris.

Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini March 17, 2019
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sep 30, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
55,080 GBP
2018 - 2020: £ 55,080 (termasuk VAT)
Deadline
Ogo 15, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 30, 2019
End Date
Ogo 27, 2021
Tarikh tutup permohonan
Ogo 15, 2019

Sep 30, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Ogo 15, 2019
End Date
Ogo 27, 2021

Welcome to the Condé Nast College!