Baca keterangan rasmi

Dengan B.Mus. Muzik Popular anda akan menguasai susunatur muzik komposisi dan instrumental / vokal, serta kesedaran mereka sebagai ahli muzik berprestasi. Anda akan tahu bagaimana untuk melaksanakan idea kreatif anda, sepanjang jalan dari inspirasi pertama kepada prestasi atau rakaman. Penekanan kursus adalah penulisan lagu, instrumen / vokal dan ensemble.

58616_IMG_47452Kopie.jpg

Kandungan, Struktur Objektif dan Padang

Pemuzik popular kreatif: penulis lagu, pelawak dan ahli muzik band

Kursus Bacelor Muzik popular di hdpk di Berlin menyediakan pemuzik muda yang berbakat untuk membuat persembahan muzik secara profesional di konsert dan untuk menghasilkan, dengan mengajar kemahiran bertutur / menulis lagu bersama-sama dengan pemahaman mengenai kejuruteraan bunyi, dan pengetahuan dan pendidikan pengetahuan.

Struktur modular B.Mus. kursus pengajian Muzik Popular di Berlin termasuk tujuh semester, di mana anda akan dijangka mencapai sejumlah 210 mata kredit, dan mencapai ijazah akademik Sarjana Muda Muzik (B.Mus.). Program ini termasuk pelbagai modul termasuk komposisi, sesi individu dalam subjek utama dan kecil anda (vokal, gitar, piano / papan kekunci, bass, gendang, instrumen angin dan tali), serta permainan ensemble. Sukatan pelajaran ini diselesaikan dengan kursus-kursus kejuruteraan bunyi, seperti sistem rakaman dan alamat awam, oleh pengetahuan fundologi, organisasi, pendidikan dan undang-undang asas, menjadikan para pelajar biasa dengan rantaian tambah nilai muzik. Pelbagai konsert, projek dan produksi membolehkan pelajar membuat pemahaman teorit mengenai penulisan lagu, instrumen / vokal dan prestasi band / solo untuk berlatih.

Jadual kursus memberikan gambaran keseluruhan unit pengajaran individu, yang modul mereka adalah sebahagian daripada dan apabila mereka ditetapkan waktu. Dalam tempoh 5 tahun, pelajar melengkapkan latihan atau semester di luar negara. Aspek utama belajar di hdpk adalah untuk mengambil bahagian dalam rangkaian enam program pengajian utama Muzik Popular, Pengeluaran Muzik, Reka Bentuk Audio, Pengurusan Media, Pengurusan Industri Kreatif dan Reka Bentuk Media: kursus lintas disiplin bertujuan untuk mengumpulkan pelajar dari pelbagai program, memberi mereka permulaan kepada kerjaya mereka, yang mana mereka perlu bekerjasama dengan pelanggan dan rakan kongsi. Projek-projek rentas disiplin ini juga berfungsi untuk menubuhkan hubungan di kalangan profesional masa depan, dan kemudiannya sering berkhidmat sebagai rangkaian interdisipliner pertama - dan peribadi - rangkaian.

Perspektif Kerjaya

Muzik Popular: kecemerlangan untuk muzik esok

Kami melatih Pemuzik Populer dalam pelbagai bidang, menggalakkan mereka untuk mewujudkan profil artistik yang dikenali. Gaya individu dan latihan bunyi diperlukan untuk terus hidup di pasaran yang pantas.

Graduan kami boleh memilih dari pelbagai pilihan kerjaya. Pemuzik Populer mengarang dan mentafsirkan lagu, sama ada mengikut idea kreatif mereka sendiri atau seperti yang diperlukan oleh orang lain. Sebagai penulis lagu, ahli muzik dan band anda akan menjadi sebahagian daripada persembahan, acara dan penerbitan. Penekanan kursus ini adalah pada latihan artis yang mempersembahkan diri: kami akan menyokong anda dalam membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk bekerja sebagai pemuzik live, band atau studio, dan untuk menyesuaikan diri dengan pelbagai tetapan dan penonton. Anda akan dapat menulis lagu untuk pelbagai acara dan format media, dan menggunakan peralatan DAW-perisian dan sound-studio. Set kemahiran ini dilengkapi dengan pengetahuan organisasi, pendidikan dan undang-undang.

A B.Mus. dalam Muzik Popular akan menyediakan anda untuk beberapa kerjaya bebas:

 • pengarang / komposer, penyesuai / arranger / orchestrator, pelawak / pemuzik
 • juruteknik bunyi / juruteknik bunyi untuk konsert, acara, teater, radio, TV, pembawa bunyi

.. anda juga boleh bekerjasama dengan:

 • penulis lagu / komposer, ahli lirik, penceramah, band / kumpulan muzik, orkestra
 • pengeluar, studio bunyi, pelanggan dari industri dan perniagaan

... atau pekerjaan dengan:

 • syarikat pengeluaran, perkumpulan, penganjur konsert, syarikat-syarikat yang memenuhi syarat
 • phono-industry, label, penerbit, pengedar, stesen TV dan radio, PR dan agensi pemasaran

Permohonan

"Tunjukkan kepada kami apa yang anda ada!" - Bagaimana cara memohon program Sarjana Muda Muzik Populer di hdpk:

Prosedur kemasukan kami adalah dua peringkat: pra-pemilihan pertama dilakukan berdasarkan dokumen permohonan dan sampel karya seni. Jika anda melewati pemeriksaan pra-pemilihan ini, kami akan menjemput anda untuk datang ke Berlin untuk peperiksaan kemasukan praktikal kami.

PERMOHONAN

Pemohon kepada SRH Hochschule der populären Künste (hdpk) mestilah mempunyai kelayakan kemasukan umum untuk universiti atau untuk kolej teknikal maju dan, sebagai sebahagian daripada prosedur pendaftaran, akan diminta untuk memberikan bukti tentang bakat reka bentuk muzik mereka. Kami akan secara khusus mencari:

 • motivasi yang kuat untuk mengekspresikan diri dan reka bentuk
 • arahan instrumen / vokal anda yang baik
 • pengetahuan teoritis dan praktikal asas muzik popular
 • Pelajar yang memohon dari luar negara diminta memberikan bukti kemahiran bahasa Jerman yang memadai, baik secara lisan dan bertulis (minimum B2 level).

Dokumen berikut perlu diserahkan:

 • Borang Permohonan yang telah dilengkapkan dan ditandatangani
 • surat motivasi (digabungkan ke dalam borang permohonan) yang menyatakan: Kenapa anda berminat untuk belajar di hdpk? Apakah harapan anda? Apakah perspektif profesional anda?
 • lembaran data peribadi, bersama-sama dengan gambar pasport, tempat, tarikh, tandatangan
 • sekolah meninggalkan sijil: salinan yang disahkan, boleh diserahkan kemudian
 • Sekiranya anda pernah belajar di universiti yang lain, sila berikan sijil de-pendaftaran (juga boleh diserahkan kemudian)
 • contoh kerja anda: tiga serpihan lagu selama satu minit (MP3), menyampaikan kebolehan instrumental atau vokal anda sendiri, sebagai tambahan kepada deskripsi bertulis mengenai penyerahan ini. Sekurang-kurangnya satu sampel perlu disusun atau disusun oleh anda.

PINTU MASUK PEPERIKSAAN

Berikutan pemilihan pra-pemilihan yang berjaya anda akan dijemput ke hdpk untuk pemeriksaan praktikal. Ini akan membolehkan kami menilai pengetahuan khusus program-program anda, kreativiti anda, komitmen anda untuk mengekspresikan diri anda secara kreatif dan motivasi anda. Semasa peperiksaan, anda akan diminta untuk melakukan dua tajuk, yang dipilih oleh anda, salah satu daripadanya mestilah terdiri atau disusun / disesuaikan oleh anda.

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh SRH Hochschule der populären Künste (hdpk) »

This course is Campus based
Start Date
Apr. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
680 EUR
sebulan untuk aplikasi tetap; EUR 605.- sebulan untuk burung awal
Deadline
Permintaan Maklumat
for early-bird registrations; 15 January regular. Application as alternate for vacated places is possible up until the beginning of the semester.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Apr. 2019
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for early-bird registrations; 15 January regular. Application as alternate for vacated places is possible up until the beginning of the semester.

Apr. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for early-bird registrations; 15 January regular. Application as alternate for vacated places is possible up until the beginning of the semester.
End Date