Baca keterangan rasmi

Adakah anda ingin memperoleh kemahiran yang membolehkan anda secara aktif menyumbang kepada pembangunan yang lebih mampan? Adakah anda ingin dapat melakukannya pada tahap global dengan perspektif antarabangsa?

Kemudian datanglah kajian Kajian Alam Sekitar dan Keberlanjutan Global dalam suasana antarabangsa di bandar bersejarah Lüneburg. Program ijazah baru kami dengan pendekatan intercultural mempersiapkan anda untuk kerjaya dalam institusi dan organisasi yang beroperasi di peringkat antarabangsa. Menjadi sebahagian daripada Leuphana University of Lüneburg yang berada di canggih dalam bidang inter- dan transdisciplinarity dan telah mengkhususkan diri dalam pembangunan lestari dalam penyelidikan dan pengajaran selama lebih dari 30 tahun.

Mengapa belajar kajian kemampanan di Jerman?

Walaupun menjadi negara perindustrian yang bergantung kepada teknologi dan menjadi penyumbang terbesar kepada masalah alam sekitar, Jerman adalah salah satu pelopor dalam bidang seperti perlindungan iklim dan Pendidikan untuk Pembangunan Mapan.

Mempelajari dengan perspektif antarabangsa dan dalam persekitaran antarabangsa

Soalan kebolehlaksanaan sering global dan memerlukan penyelesaian yang mesti ditemui dan dibangunkan secara transnasional. Adalah pandangan ini bahawa program ijazah yang berorientasikan di peringkat antarabangsa adalah Kajian Alam Sekitar dan Keberlanjutan Global. Semua kursus dalam bidang utama ini diajar dalam bahasa Inggeris dan diperkuatkan melalui format intercultural. Anda akan belajar dengan pelajar dari pelbagai negara dan menghadapi profesor dengan pelbagai latar belakang budaya.

Sebagai pelajar dalam Kajian Alam Sekitar dan Kemampanan Global yang utama , anda akan meneroka cabaran kemampanan semasa dari sudut pandangan pelbagai disiplin, seperti sosiologi, ekologi dan ekonomi, untuk mencapai pemahaman holistik terhadap masalah yang dihadapi. Anda akan mengembangkan pangkalan pengetahuan yang kukuh dalam sains sosial dan sains dan belajar untuk menggunakan alat dan kaedah dari kedua-dua bidang. Untuk melakukan ini, anda akan bekerjasama dengan model dan statistik, tetapi juga meluangkan masa di makmal dan di luar atau dengan rakan kongsi dari pelbagai bidang yang dipersoalkan. Tambahan pula, anda akan membangunkan set kemahiran yang diperlukan untuk mengenal pasti, berkomunikasi dan menangani cabaran kemampanan, supaya anda boleh bertindak sebagai Agen Perubahan untuk pembangunan mampan.

Matlamat penyelidikan persekitaran dan kemapanan peringkat global

Sebagai pelajar program Sarjana Muda Pengajian Alam Sekitar dan Kemampanan Global di Lüneburg, anda akan memperoleh pengetahuan untuk menerangkan dan menilai secara saintifik iklim dan masalah alam sekitar global. Tambahan pula, anda akan belajar untuk memahami nilai-nilai sosial, garis panduan dan corak tingkah laku yang menghasilkan masalah-masalah ini, mendapatkan kuasa penghakiman dan mengembangkan pendekatan baru untuk memproses sumber semula jadi yang lebih lembut.

Anda akan memperoleh kemahiran yang membolehkan anda memahami korelasi kompleks antara masalah yang berbeza, berfikir bersambung, menganalisis proses yang saling berkaitan, dan mencari penyelesaian yang mampan. Di samping itu, pengalaman intercultural yang anda perolehi dengan mengkaji dalam persekitaran antarabangsa yang ditawarkan oleh ijazah ini menjadikan anda seorang sarjana yang tidak ternilai di pasaran pekerjaan antarabangsa dalam ekonomi yang mampan dan pembangunan mampan masyarakat kita.

Matlamat dan objektif

Adakah anda ingin memperoleh kemahiran yang membolehkan anda secara aktif menyumbang kepada pembangunan yang lebih mampan? Adakah anda ingin dapat melakukannya pada tahap global dengan perspektif antarabangsa? Belajar Pengajian Alam Sekitar dan Kemampanan Global dalam suasana antarabangsa anda akan memperoleh pengetahuan untuk menerangkan dan menilai secara saintifik dan iklim global dan masalah alam sekitar.

Selain itu, anda akan belajar untuk memahami nilai-nilai sosial, garis panduan dan corak tingkah laku yang menghasilkan masalah ini, mendapat kuasa penghakiman dan mengembangkan pendekatan baru untuk memproses sumber semula jadi yang lebih lembut.

Struktur Kursus

Di Kolej Leuphana, program ijazah Sarjana Muda terdiri daripada empat komponen: kursus ini bermula dengan Leuphana Semester, di mana anda mempelajari metodologi asas dan merangkumi bidang asas untuk ijazah akademik dalam subjek utama anda. Dari semester kedua, program Sarjana Muda anda dibahagikan kepada subjek utama (subjek utama), kecil (mata pelajaran subsidiari) dan Kajian Pelengkap. Dalam Kajian Pelengkap, anda meneroka pendekatan yang diambil dan kaedah yang digunakan dalam disiplin lain dan meneroka soalan berkaitan sosial.

Kandungan kursus

Sebagai pelajar utama Kajian Alam Sekitar dan Kemampanan Global, anda akan meneroka cabaran kemampanan semasa dari segi pandangan disiplin yang berbeza untuk mencapai pemahaman holistik mengenai masalah yang dihadapi.

Berikutan Semester Leuphana, semester kedua dan ketiga berpusat di sekitar memperoleh asas pengetahuan umum pendekatan subjek dan metodologi sains alam dan sosial; seperti matematik, statistik, ekologi, kimia alam sekitar, kaedah komunikasi kemampanan serta pengurusan kelestarian dan tadbir urus kelestarian.

Dari semester keempat anda boleh menetapkan profil individu anda dengan memilih dari spektrum pilihan yang luas dari sains sosial dan semulajadi.

Di samping itu, anda akan bekerja dalam projek penyelidikan kelestarian antara disiplin dan transdisipliner bersama-sama dengan rakan-rakan dalam bidang untuk membangunkan konsep-konsep untuk kebimbangan sosial sebenar di sekitar pembangunan lestari. Semua kelas dalam Kajian Alam Sekitar dan Alam Sekitar utama diajar dalam bahasa Inggeris. Anda akan belajar dengan pelajar dari pelbagai negara dan menghadapi profesor dengan pelbagai latar belakang budaya. Pelajar yang berjaya melengkapkan program Sarjana Muda dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda Sains (B.Sc.).

Prospek kerjaya

Program ijazah Kajian Alam Sekitar dan Kemampanan Global dengan pendekatan interkulturnya mempersiapkan anda untuk kerjaya dalam institusi dan organisasi yang beroperasi di peringkat antarabangsa. Dari jawatan dalam organisasi kecil ke syarikat besar, dari NGO ke organisasi sektor awam, dari asas kepada agensi: bidang kerjaya masa depan terbuka untuk anda, seperti peranan dalam agensi alam sekitar, perundingan alam sekitar, persatuan alam sekitar, pemuliharaan alam sekitar, institut penyelidikan dan bidang tenaga boleh diperbaharui.

Permohonan dan Kemasukan

Program ijazah Sarjana Muda di Kolej Leuphana hanya boleh dimulakan pada semester musim sejuk. Kolej ini menjalankan proses masuk dua peringkat untuk semua jurusan dengan sekatan kemasukan. Di peringkat pertama, pencapaian ekstra kurikulum juga diambil kira bersama dengan gred kelayakan masuk universiti anda. Anda boleh meningkatkan peluang kemasukan anda dengan mengambil ujian kemasukan dan menghadiri temuduga di peringkat 2.

Pelajar yang ingin melengkapkan program ijazah Sarjana Muda di Kolej Leuphana, tetapi yang tidak mempunyai sijil pintu masuk universiti Jerman, mesti memohon melalui Perkhidmatan Aplikasi untuk Pelajar Antarabangsa, uni-membantu, di Berlin.

Keperluan kemasukan: Kelulusan masuk universiti dan kemahiran Bahasa Inggeris Permohonan dalam talian: mungkin dari pertengahan Mei Tamat: 15 Julai Proses kemasukan: gred kelayakan dan pencapaian kelayakan universiti (peringkat 1); ujian dan temu duga (peringkat 2)

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Leuphana University of Luneburg »

Tarikh Akhir Kemaskini May 14, 2018
This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date