Kursus asas

Semasa tiga semester pertama kajian BSc anda, anda akan mendapat pemahaman perniagaan yang baik melalui mata pelajaran asas kami dan mendapatkan wawasan ke dalam pelbagai topik yang berbeza. Anda berpeluang mempelajari mata pelajaran asas anda dalam bahasa yang anda kehendaki, bahasa Jerman atau bahasa Inggeris.

pengkhususan

Pada semester kedua, anda akan membuat keputusan mengenai pengkhususan anda: Pengauditan dan Perundingan (KPMG), Perbankan dan Kewangan, Perniagaan Digital, Pengurusan Am, Pengurusan Antarabangsa, Pengurusan, Falsafah

semester di luar negara

Semua pelajar menghabiskan sekurang-kurangnya satu semester di luar negeri (Pengurusan Antarabangsa: 2 semester di luar negara) dan juga melengkapkan latihan wajib di luar negara. Perkhidmatan Kerjaya kami dengan senang hati membantu anda dalam mencari magang yang sesuai!

hidangan utama

Kursus utama meliputi dua semester dan diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris dalam semua varian program. Di sini anda mempunyai peluang untuk mengkhususkan diri lebih lanjut. Anda boleh memilih daripada lebih daripada 45 modul dalam Kewangan dan Perbankan, Organisasi Pengurusan, Ekonomi dan Perniagaan dan Masyarakat. Bagi sesetengah pakar, kadang-kadang terdapat modul pengkhususan terkemuka.

Sarjana Muda tesis

Semester lalu, tulis tesis bujang anda dalam salah satu topik yang anda pilih.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Frankfurt School of Finance & Management »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
7 - 7 
Sepenuh masa
Price
6,950 EUR
setiap semester
Deadline
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
End Date
Mac 2023
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Mac 2023