BS dalam Kimia

James Madison University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BS dalam Kimia

James Madison University

Jabatan Kimia dan Biokimia menawarkan ijazah BS untuk major dalam kimia, dengan kepekatan yang memenuhi Keperluan Program American Chemical Society yang terakreditasi untuk kepekatan dalam biokimia, bahan kimia dan kimia / pendidikan kimia.

Jabatan Kimia dan Biokimia JMU berkomitmen untuk mencapai kecemerlangan dalam pendidikan siswazah, untuk menyertai pelajar secara aktif dalam penyelidikan dan memberi nasihat kepada pelajar untuk membantu mereka mencapai matlamat profesional mereka. Jabatan ini cukup besar untuk menawarkan makmal moden, Instrumentasi maju dan kemudahan komputer, dan peluang untuk mengambil kursus dari ahli fakulti dengan latihan siswazah dan penyelidikan dalam semua bidang utama kimia. Pada masa yang sama, ia cukup kecil bagi pelajar untuk mendapatkan pengalaman bersendirian dengan peralatan gred penyelidikan dan mengejar program pengajian individu.

Jabatan ini menawarkan program ijazah sarjana muda yang disahkan oleh Persatuan Kimia Amerika dalam bidang kimia, biokimia, sains bahan dan pendidikan kimia sebagai tambahan kepada kimia biopisikal dan ijazah kimia / perniagaan.

Jabatan Kimia dan Biokimia terdiri daripada 25 fakulti pengajaran sepenuh masa, mewakili semua subdisiplin utama kimia.

Misi

Jabatan Kimia dan Biokimia bertujuan untuk menjadi jurusan sarjana muda yang diiktiraf secara nasional untuk menyediakan jurusan kimia untuk sekolah siswazah dan profesional dan kerjaya dengan melibatkan mereka dalam penyelidikan kerjasama. Selain itu, jabatan memainkan peranan penting dalam pendidikan dan pembangunan pelajar yang utama dalam bidang sains lain, dan mendedahkan pelajar dari jurusan lain kepada kepentingan dan kaitan sains sebagai satu cara untuk mengetahui. Kami komited untuk mencapai kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan untuk memastikan pelajar kami menjalani kehidupan yang produktif dan bermakna.

Jabatan Kimia dan Biokimia di James Madison University akan menyediakan generasi saintis dan profesional pra-kesihatan yang akan datang dan warga yang dimaklumkan kepada:

  • Mempunyai kemahiran menyelesaikan masalah dan kemahiran komunikasi yang meluas yang memupuk peralihan kerjaya yang berjaya sebagai komuniti saintifik merespon perubahan global.
  • Memahami disiplin tradisional kimia dan antaramuka dengan disiplin saintifik lain yang berkaitan, seperti sains biologi, alam sekitar, dan bahan.
  • Masukkan tenaga kerja secara langsung, atau meneruskan pendidikan mereka di sekolah siswazah atau profesional di seluruh negara.

Konsentrasi V: Program Umum dalam Kimia

Klik untuk mendapatkan senarai semak dan jadual sampel dalam format PDF untuk program am dalam kimia.

Konsentrasi VI: Kimia / Program Perniagaan

Program ini direka untuk pelajar-pelajar kimia berorientasikan perniagaan yang menyediakan khidmat kerjaya dalam undang-undang paten, jualan teknikal, perkhidmatan teknikal dan bidang berkaitan.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini September 27, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Harrisonburg, Virginia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Harrisonburg, Virginia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat