Read the Official Description

Kejuruteraan Mekanikal termasuk sains dan seni perumusan, reka bentuk, pembangunan, dan kawalan sistem dan komponen yang melibatkan sekitar termodinamik, mekanik, mekanik, mekanisme, pembuatan, dan tenaga. Majoriti Kejuruteraan Mekanikal telah mengadopsi satu set objektif pendidikan yang merangkumi kurikulum sarjana muda. Dua tahun pertama adalah terutama berkaitan dengan pembangunan kemahiran saintifik, matematik dan praktikal asas. Tahun ketiga termasuk unit Kejuruteraan terpakai dalam Kejuruteraan Termal, Bahan, Kawalan Automatik, Rekabentuk Mekanikal

Kursus ini merangkumi kerja projek berdasarkan makmal, perpustakaan dan kerja lapangan serta penilaian separa yang diselesaikan melalui seminar. Pelajar dijangka menjalani latihan selama enam bulan dalam tempoh yang ditetapkan sebelum program ijazah selesai.

Graduan Kejuruteraan Mekanikal boleh mencari pekerjaan di syarikat-syarikat yang terdiri daripada syarikat multinasional besar kepada firma-firma tempatan yang kecil. Fungsi dan tanggungjawab kerja terdiri daripada reka bentuk produk dan pengeluaran Kejuruteraan dan reka bentuk sistem untuk operasi loji kuasa, kawalan kualiti dan pengurusan projek.

Dengan pengalaman dan pendidikan lanjut, beberapa Jurutera Mekanikal berpindah ke jawatan pengurusan yang membina kemahiran dan kepakaran saintifik dan teknikal mereka. Lain memilih laluan penyelidikan dan pengajaran ilmiah. Jurutera Mekanikal Kejuruteraan mempunyai kemahiran yang mudah dipindahkan antara majikan dan sering mencari pekerjaan di peringkat antarabangsa.

Program taught in:
English

See 3 more programs offered by Sri Lanka Institute of Information Technology SLIIT »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Jan. 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
4,000 USD
$ 4000 USD dibayar dalam 2 ansuran
By locations
By date
Start Date
Jan. 2020
Application deadline
Start Date
Jan. 2020
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date

Jan. 2020

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date