B.Eng (Kepujian) Elektrik

Umum

Penerangan Program

B. Eng (Kepujian) Elektrik

Anda akan mengkaji kedua-dua teori dan praktikal kejuruteraan elektrik dan elektronik. Akan ada penekanan penting terhadap aplikasi elektronik dalam bentuk sistem tertanam - sistem elektronik yang boleh dibenamkan dalam produk lain yang tidak semestinya elektronik, seperti kereta, perubatan atau sistem perindustrian lain. Kursus ini juga meliputi teknologi canggih dan terkini. Ini termasuk grid pintar yang akan membentuk generasi akan datang perkhidmatan elektrik di seluruh dunia apabila grid elektrik dimodenkan, serta rangkaian kawasan badan - rangkaian wayarles peranti pengkomputer yang boleh dipakai yang mempunyai banyak aplikasi yang berpotensi termasuk pemantauan kesihatan yang murah dan berterusan.

Tahap akhir kursus ini menawarkan modul pilihan yang akan membolehkan anda untuk mendapatkan pengetahuan pakar dalam bidang elektronik yang digunakan dalam permintaan yang ketara dalam industri. Ini termasuk bidang seperti pemprosesan isyarat digital, reka bentuk litar bersepadu, sistem kuasa, grid pintar dan tenaga boleh diperbaharui.

Kami menawarkan B. Eng (Kepujian) Elektrik

128501_pexels-photo-132700.jpegAlexander Dummer / Peksel

Kandungan kursus

  • AME6011 BEng (Hons) Projek Utama
  • AME6013 Pengurusan dan Perusahaan dalam Kejuruteraan
  • EEE6011 Electrical Machines
  • EEE6012 Kejuruteraan Elektromagnetisme
  • EEE6016 Tenaga Diperbaharui (Elektif)

Syarat kemasukan

Pemohon biasanya mempunyai kelayakan yang berkaitan dengan Kejuruteraan yang diiktiraf sekurang-kurangnya 120 kredit pada HE4 dan 120 kredit pada HE5; sebagai contoh, diploma pendidikan tinggi, ijazah kebangsaan atau ijazah kebangsaan yang lebih tinggi.

Penerimaan juga biasanya tertakluk kepada lulus temu duga yang memuaskan (bersemuka, melalui telefon atau Skype). Wawancara akan membolehkan kami menentukan komitmen anda dan kesesuaian untuk program ini, dan juga membolehkan anda memperjelaskan sebarang pertanyaan yang mungkin anda miliki.

Sekiranya Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda juga akan memerlukan IELTS 6.0 (atau setaraf). Jika anda tidak mempunyai tahap Bahasa Inggeris yang diperlukan, anda boleh belajar Bahasa Inggeris dengan kami dari IELTS 4.0 (atau setaraf).

Bayaran

Bayaran permohonan* Yuran pendaftaran (tahunan) Yuran pengajian (tahunan) Fi peperiksaan ** (tahunan)
2,100 AED 2,200 AED 35,000 AED 816 GBP

Semua Bayaran adalah tertakluk kepada semakan dan akan disemak setiap tahun.
Semua Bayaran adalah tertakluk kepada 5% VAT mengikut Pihak Berkuasa Cukai Persekutuan.

* Permohonan

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Bolton, Academic Centre – Ras Al Khaimah was first established in 2008 and is licensed by the Government of Ras Al Khaimah. We offer Undergraduate and Post Graduate degree programmes ... Baca lebih lanjut

The University of Bolton, Academic Centre – Ras Al Khaimah was first established in 2008 and is licensed by the Government of Ras Al Khaimah. We offer Undergraduate and Post Graduate degree programmes in several disciplines. Baca Ringkas