Antarabangsa Sarjana Muda Ekonomi dan Ekonomi Perniagaan

Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Antarabangsa Sarjana Muda Ekonomi dan Ekonomi Perniagaan

Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

Ekonomi Sarjana Muda Ekonomi dan Ekonomi Perniagaan

Iaitu sebilangan besar dari isu-isu global untuk anda untuk menangani

Memperoleh analisis, penyelesaian masalah dan kemahiran komunikasi untuk berjaya menangani isu-isu ekonomi global

Adakah isu-isu antarabangsa yang berkaitan dengan ekonomi dan perniagaan mempunyai perhatian anda? Adakah topik seperti pembangunan rayuan ekonomi China kepada anda? Adakah anda bermotivasi dan bersemangat untuk belajar dengan pelajar antarabangsa? Kemudian Antarabangsa Sarjana Muda Ekonomi dan Perniagaan Ekonomi adalah program pilihan anda. Walaupun memberi tumpuan kepada isu-isu global anda akan membangunkan analisis, penyelesaian masalah dan komunikasi kemahiran yang diperlukan untuk membantu menjawab soalan-soalan seperti:

 • Bagaimana perubahan dalam kadar pengangguran akan memberi kesan kepada perbelanjaan pengguna?
 • Apa yang boleh dilakukan untuk mencegah baru 'krisis zon Euro?
 • Bagaimana pengagihan tidak sama rata kekayaan akan memberi kesan kepada pertumbuhan ekonomi masa depan?
 • Akan pertumbuhan import Cina terus mempercepatkan berbanding dengan eksport?

Membuka jalan anda kepada kejayaan dalam Rotterdam

Rotterdam adalah sebuah bandar yang vibe antarabangsa berjangkit dan tengah-tengah ekonomi Belanda. Di sini, anda diajar oleh yang terbaik dan belajar dengan pelajar-pelajar dari seluruh dunia. Pelajar, yang menikmati dicabar secara intelektual, sosial dan peribadi. Satu melihat latar langit Rotterdam adalah semua yang diperlukan untuk tahu bahawa Erasmus School of Economics adalah di mana kerjaya antarabangsa bermula.

Kerjaya

Sebahagiannya bergantung kepada mata pelajaran pengkhususan anda, anda boleh mempunyai kerjaya yang berjaya dalam bidang-bidang seperti:

 • Perbankan
 • Perakaunan
 • Perundingan cukai
 • Penyelidikan
 • perdagangan dan perniagaan

Tetapi anda juga menemui banyak ahli ekonomi Rotterdam di lebih jawatan generalist pada tahap akademik, contohnya:

 • penganalisis bursa saham
 • Usahawan
 • pemeriksa cukai
 • pengurus sumber manusia
 • jualan dan pengurus pemasaran
 • ahli politik
 • wartawan saintifik

Kurikulum

Tahun satu: meletakkan asas

Antarabangsa Sarjana Muda, Ekonomi dan program Ekonomi Perniagaan, menumpukan kepada isu-isu di seluruh dunia yang berkaitan dengan ekonomi dan perniagaan. tahun pertama anda dibahagikan kepada lima blok lapan minggu. Setiap blok terdiri daripada tiga kursus: satu kursus ekonomi, satu kursus dalam bidang ekonomi perniagaan dan satu atau lebih kursus sokongan (s) atau latihan kemahiran akan ditawarkan.

Subjek terdiri daripada pemasaran kepada matematik dan perakaunan kepada organisasi dan strategi. Dalam sesi berasingan, dipimpin oleh seorang mentor pelajar, anda akan melatih kemahiran anda dalam belajar, persembahan, menulis dan membahaskan

Tahun dua dan tiga: menambah keluasan dan kedalaman pengetahuan, kemahiran dan pengalaman

tahun kedua, sekali lagi dirangka tiga disiplin. Anda akan mendalamkan pengetahuan anda daripada mata pelajaran yang diperkenalkan pada tahun pertama. Anda juga akan diperkenalkan kepada beberapa mata pelajaran baru seperti ekonomi antarabangsa, kewangan dan ekonomi penuaan. Bukan sahaja dalam teori: semua kursus yang terdiri daripada syarahan serta tugasan dalam kumpulan kerja yang kecil-kecilan.

Dalam tahun ketiga dan terakhir anda, sebagaimana yang mereka katakan, pilihan adalah milik anda. Anda akan menjemput utama anda dan mempunyai peluang untuk menambah lagi keluasan kajian anda dengan mempunyai elektif dan memilih di bawah umur. Sekarang adalah juga masa untuk menambah pengalaman dan mengusahakan magang atau mengambil bahagian dalam program pertukaran di salah satu daripada banyak universiti rakan kongsi kami di luar negara.

Ekonomi dan Ekonomi Perniagaan

Amin Noori

testimonial03

Ekonomi sentiasa menjadi semangat saya, dan selepas tahun jurang kedua saya dari sekolah tinggi, saya sudah bersedia untuk perjalanan yang baru dan menarik.

IBEB telah membolehkan saya untuk benar-benar melihat kejadian sehari-hari dalam erti kata yang lebih rasional. peringatan kerap bagaimana makro penting dan mikro-ekonomi adalah, boleh didapati dalam semua bahagian kehidupan sehari-hari. Ini adalah apa yang benar-benar menarik minat saya dan apa yang menarik saya kepada subjek ini.

Tahun lalu, saya mahu mendapatkan lebih banyak terlibat dengan masyarakat antarabangsa di Universiti Erasmus. Oleh itu, selepas memohon, saya layak menjadi Naib Presiden pada ESN. Ia merupakan tahun yang sangat memuaskan, menganjurkan acara dan mewujudkan ruang yang sesuai untuk pelajar antarabangsa sepanjang berada di Belanda.

masa saya setakat ini di Erasmus School of Economics telah menakjubkan. Saya telah membuat kawan-kawan sepanjang hayat dan cuba perkara yang saya tidak pernah terfikir saya akan. Kota Rotterdam telah benar-benar menjadi rumah saya berada di rumah sebenar. seni bina moden dan suasana antarabangsa yang besar benar-benar membolehkan ia untuk hidup sehingga nama samaran, "Manhattan pada Maas '' Akhir kata, saya ingin menyatakan bahawa menjadi sebahagian daripada Erasmus School of Economics membuka pintu kepada banyak peluang. Ia terpulang kepada anda untuk pergi dan merebut mereka!

Hrisyana Doytchinova

testimonial04

Apabila membuat keputusan di mana untuk meneruskan pengajian saya, saya telah dinasihatkan oleh kedua-dua guru Ekonomi saya dan juga rakan ke pilih untuk program ini.

Saya mahu lakukan sesuatu yang sedikit lebih luas sebagai bidang Ekonomi agak luas itu sendiri. Tetapi saya juga telah mencari satu program sarjana muda di mana kursus-kursus yang melengkapkan antara satu sama lain. IBEB betul-betul itu! Ia menggabungkan Ekonomi dan kursus Ekonomi Perniagaan dengan baik dan mereka juga melengkapkan setiap dengan cara yang harmoni.

Selain itu, kajian ini dibahagikan kepada blok, supaya anda boleh fokus dengan baik pada subjek anda setiap blok. Ini tidak bermakna bahawa ia adalah mudah walaupun; IBEB memerlukan anda untuk merancang kajian anda dengan baik, kerana ia agak intensif. Tetapi saya fikir bahawa kemahiran ini datang berguna ketika meneruskan pengajian dan kerjaya masa depan anda.

Selain daripada kajian itu sendiri, saya juga suka Rotterdam; ia adalah pelbagai budaya, mempunyai tempat yang indah seperti Kralingse Plas dan menawarkan peluang kerjaya yang banyak.

Dan apabila anda membuat keputusan untuk belajar di sini, mengambil nasihat saya: selain jelas memberi tumpuan kepada pelajaran anda pasti perlu membeli basikal! Saya tidak boleh hidup tanpa lagi dan ia mendapat saya mana-mana dari Hague untuk Delft dan kembali ke Rotterdam!

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
2,060 EUR
Yuran tahunan untuk pelajar EEA / EU; € 8.900 yuran tahunan untuk pelajar NON-EEA / EU
Locations
Belanda - Rotterdam, South Holland
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Belanda - Rotterdam, South Holland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

Why study Economics and Business Economics in Rotterdam