Animasi (BFA)

Umum

Penerangan Program

Di The University of the Arts Sarjana Muda program Ijazah Seni Halus di Animation, anda akan ditolak lalu zon selesa anda dengan mengambil bahagian dalam projek-projek di mana anda akan bekerjasama dengan pemuzik, penari, pelakon dan artis-artis lain. Sama ada anda membuat animasi tradisional, gerakan berhenti atau dihasilkan oleh komputer, anda akan menggunakan media yang dinamik untuk menceritakan kisah yang anda gemari dan menyatakan visi peribadi anda.

Bekerja rapat dengan fakulti pembuat filem profesional dan animator yang karyanya telah disiarkan di rangkaian dan saluran seperti Cartoon Network, HBO, Netflix dan Nickelodeon — anda akan mengikuti kelas animasi yang merupakan gabungan arahan langsung, ceramah, tayangan dan kritikan. Anda juga boleh memanfaatkan magang dan peluang untuk belajar. Apabila anda lulus, anda akan melakukannya dengan kemahiran untuk meneruskan kerjaya dalam bidang animasi dengan yakin.

Pelajar akan meneroka pelbagai teknik yang ada pada animator semasa, mengasah kemahiran tradisional, belajar bagaimana menceritakan kisah menarik, mencipta watak yang tidak dapat dilupakan dan menghidupkan idea yang belum pernah ada sebelumnya. Sebagai pelajar sarjana, anda akan dapat membuat filem animasi junior dan tesis animasi senior. Kemahiran yang dipelajari sebagai jurusan Animasi akan membantu anda menyesuaikan diri dan membuat kandungan berkualiti kerana idea menjadi lebih berharga bagi penonton daripada teknik yang diperlukan untuk menyampaikannya.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2021

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

University of the Arts’ mission is simple: to advance human creativity. University of the Arts believes creativity is the most essential skill for success in today’s society and has educated generatio ... Baca lebih lanjut

University of the Arts’ mission is simple: to advance human creativity. University of the Arts believes creativity is the most essential skill for success in today’s society and has educated generations of ground-breaking artists, performers, designers and creative leaders for more than 141 years. Baca Ringkas