Sijil Sarjana Muda dalam Pengurusan Makanan dan Minuman
Le Cordon Bleu University Kobe - Tokyo
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Kobe, Jepun
Bahasa
Minta maklumat
Format kajian
Pembelajaran jarak jauh
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Apr 2024
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
1. Keusahawanan dan Pengurusan Perniagaan:
Untuk mengembangkan pemahaman yang baik mengenai keusahawanan dan proses keusahawanan dan untuk memberi pelajar peluang untuk berkonsep dan merancang pembangunan hotel, restoran, makanan, anggur, pelancongan, perhotelan atau perniagaan yang berkaitan dengan acara dari perspektif keusahawanan.
Pengenalan Keusahawanan dan Evolusi Keusahawanan
Teori Minda dan Ciri Keusahawanan
Amalan Etika, Sosial, dan Lestari
Pathways ke Usahawan Keusahawanan
Industri dan Organisasi
Rancangan Pemasaran
Kewangan: Tunai; Kos permulaan; Untung dan rugi
2. Kawalan Kos Makanan dan Minuman:
Gambaran Keseluruhan Industri dan Pengurus
Menguruskan Hasil dan Perbelanjaan
Menguruskan Proses Pengeluaran Makanan
Harga Makanan dan Minuman
Analisis Menu
Piawaian Kawalan Kos Buruh
Undang-undang Diskriminasi, Buli di Tempat Kerja dan Gangguan
Kawalan Hasil dan Penggunaan Teknologi
3. Pengurusan Kualiti Makanan:
Apakah Kualiti Makanan?
Pengeluaran dan Pengawetan Makanan
Kawalan Alergen dalam Makanan
Membangunkan Program Keselamatan Makanan
Dokumen sokongan dalam Program Keselamatan Makanan
Mengaudit Program Keselamatan Makanan
4. Konsep Restoran:
Konsep Restoran dan Pasaran Sasaran
Lokasi, Lokasi, Lokasi
Pemasaran
Perancangan Menu dan Menu
Prinsip Reka Bentuk dan Susun atur Restoran
Melengkapkan Dapur dan Bar
Pelan Kewangan dan Kewajiban Undang-Undang
Rancangan Perniagaan