Sarjana Muda Sains Makanan Bersepadu
Le Cordon Bleu University Ottawa
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Ottawa, Kanada
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Di kampus
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Sep 2023
pengenalan
Menggabungkan Seni Kulinari, Pemakanan & Sains Makanan
Sarjana Muda Sains Makanan Bersepadu, yang pertama seumpamanya di Kanada, adalah program pelbagai disiplin inovatif yang disampaikan bersama oleh Universiti Ottawa dan Le Cordon Bleu Ottawa. Program ini akan mempersiapkan lulusan masa depan untuk memimpin dalam industri mana makanan memainkan peranan penting, termasuk penjagaan kesihatan, pendidikan, perhotelan, perniagaan, atau penyelidikan dan pengembangan. Lulusan program ini akan mempunyai pemahaman yang luas dan komprehensif mengenai amalan yang berkaitan dengan makanan dan akan dilengkapi untuk memberikan kepemimpinan strategik dan panduan operasi dalam pengaturan komersial.
"Kerjasama ini bergabung bersama pakar dari dua institusi terkenal di dunia untuk menyampaikan satu program unik yang tepat pada masanya dan mengisi jurang pengetahuan dalam industri. Lulusan akan mempunyai kemahiran dan pengalaman untuk menjadi pemimpin di mana-mana industri di mana makanan memainkan peranan."
Aurélien Legué - Pengajar Chef Le Cordon Bleu Ottawa